האם ירושלים עומדת, שוב, בפני התפרצות פוליו? משרד הבריאות מעדכן כי היום, רביעי, התקבלה אבחנה של הידבקות בפוליו (שיתוק ילדים) בנער בן 17 מאזור ירושלים – זאת כשנתיים וחצי לאחר ההתפרצות של הרבעון הראשון של 2022. הנער, כך נמסר ממשרד החיסון, לא חוסן נגד פוליו במסגרת חיסוני השגרה.
בהודעה נמסר עוד כי "מחוז ירושלים של משרד הבריאות ממשיך לבצע חקירה אפידמיולוגית, לאיתור מגעים ולהפנייתם לחיסון נגד פוליו במידה ואינם מחוסנים. משרד הבריאות מזכיר כי הדרך העיקרית להגן על הילדים מפני שיתוק היא באמצעות חיסון מומת כנגד פוליו. בנוסף, כדי למנוע המשך העברה של הנגיף, יש חשיבות לשמור על היגיינת ידיים. משרד הבריאות ימשיך בניטור ויעדכן בממצאים".
פוליו, יש להזכיר, הינו נגיף שגורם לשיתוק ילדים, שמוגר ממדינות רבות בעולם בזכות חיסונים יעילים ובטוחים המוכרים עשרות שנים. "אף ילד במדינת ישראל בשנת 2024 לא צריך לסבול משיתוק ילדים", מדגישים במשרד הבריאות. "ילד מחוסן הוא ילד מוגן".
בעקבות האבחון של הנגיף באזור ירושלים, ד"ר יאן מיסקין, מומחה לרפואת המשפחה וזיהומולוג ראשי בכללית מחוז ירושלים מבקש להעביר מסר חשוב להורים. "שמענו היום על נער שנדבק בפוליו, וכדאי לדבר על החיסון שיש בישראל נגד פוליו", אומר ד"ר מיסקין. "החיסון הזה קיים מאז 1956, הוא נגיף מומת – זאת אומרת שאי אפשר להידבק בפוליו כתוצאה מהחיסון – ומי שמקבל אותו מוגן לחלוטין מכך שהוא יחלה בפוליו".
לדברי ד"ר מיסקין, "החיסון ניתן באופן רוטיני בטיפת החלב 3 פעמים – מגיל 6 שבועות ועד חצי שנה, ועוד מנה בגיל שנה. זאת אומרת שהילדים מקבלים 4 מנות עד גיל שנה. ילד שקיבל את מנות החיסון הללו למעשה מחוסן ומוגן לחלוטין".
עוד מדגיש מיסקין: "צר לנו על ילדים שלא קיבלו את החיסון, ומאוד חשוב שמי שלא קיבל את כל מנות החיסון – ייגש להתחסן בהקדם".
לשאלות לגבי סטטוס חיסוני וקביעת תור לחיסון, יש לפנות למוקד קול הבריאות *5400 או לרופאי.ות הילדים בקופות.
תגובות