ד"ר יעלה בן נפתלי (צילום: גבע טלמור)
ד"ר יעלה בן נפתלי (צילום: גבע טלמור)

נשים רבות בוחרות: אני רוצה שרק אישה תנתח אותי – ד"ר יעלה בן נפתלי על המגמות החדשות במרפאות כללית אסתטיקה

ד"ר יעלה בן נפתלי היא מומחית בכירורגיה פלסטית אסתטית ומשחזרת, ומחלקת את זמנה בין ניתוחי שחזור לחיילים ונפגעים מהעוטף בדרום, לבין ניתוחים אסתטיים במרפאות כללית אסתטיקה בדרום ובמרכז, שם היא מספרת על כוח עולה בקרב המטופלות – נשים רבות מהמגזר החרדי ומהמגזר הערבי

פורסם בתאריך: 12.11.24 08:45

השנה האחרונה היתה מטלטלת עבור כל הישראלים, ובעבור אנשי הרפואה שקלטו את הפצועים בקו הראשון, אף עוד יותר. אחת מאלה היא ד"ר יעלה בן נפתלי, מומחית בכירורגיה פלסטית ואסתטית, מנתחת בכללית אסתטיקה ורופאה בכירה במחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים ברזילי באשקלון.

"מאז ה-7 באוקטובר ועד עכשיו לצערי, אנחנו מטפלים בחיילים רבים שנפגעו בקרבות ברצועה ובתושבי העוטף והדרום – בפציעות שונות, בפצעים פתוחים, בכוויות קשות ובניתוחי שחזור", היא משתפת. "למדתי לחלק את הזמן בין העבודה באשקלון, העבודה בקהילה למטופלות האסתטיות הרבות שאני פוגשת במרפאות כללית אסתטיקה ובעיסוקי הפרטי. העבודה עבורי היא כמו הילד השלישי (לד"ר בן נפתלי שני ילדים).

"לא מזמן קיבלנו שני חיילים במיון, אחד מהם נפטר לצערי, לאחר מכן הייתי צריכה לקבל מטופלות לייעוצים לקראת ניתוחים אסתטיים, קשה ובלתי אפשרי לעשות את ההפרדה הזאת, אני בעצמי מגיעה ממשפחה שכולה".

"גם למי שלובשת צנוע חשוב המראה מתחת לבגד"

לאחרונה, מספרת ד"ר בן נפתלי, כי בקרב המטופלות המבקשות לעבור הליכים אסתטיים יש עלייה ניכרת בקרב נשים חרדיות ונשים מהמגזר הערבי. "כשהן באות אליי, הן אומרות לי: 'אני רוצה שרק אישה תטפל בי', יש בכך גם מההיבט של צניעות, אך גם צורך בחיבור עמוק יותר עם הרופאה המטפלת. אני מבינה אותן".

קל לחשוב כי נשים חרדיות פונות לעולם האסתטיקה אחרי ריבוי של הריונות ולידות, אך יעלה מספרת כי יש נשים רבות שמגיעות עוד בתחילת הדרך – לפני השידוך. "יש נשים רבות עם חזה מאוד גדול, חזה לא סימטרי ועוד, והן רוצות לתקן את המצב לפני החתונה. גם לאחר החתונה יש מספר הולך וגדל של נשים שמגיעות למרפאה – לא פעם הן באות יחד עם הבעל, ומספרות בנוסף שקיבלו אישור הלכתי מהרב לעבור את ההליך".

אני עובדת במרפאות כללית אסתטיקה במודיעין ובבאר שבע, ואל שתיהן מגיעות נשים רבות גם מהמגזר הערבי, להן מאוד חשוב לעבור את ההליך עם אישה, בין אם הן דתיות או חילוניות. גם אם הן מתלבשות בצורה צנועה מאוד חשוב להן המראה שמתחת לבגד. רוב הבקשות הן לניתוחי מתיחות בטן, הגדלת חזה, הקטנת חזה ועוד".

 

 

מה הן מספרות לך ואיך את מלווה אותן עד הניתוח ולאחריו?
"מאוד חשוב להן שהרופאה שמטפלת בהן תבין אותן ותראה אותן. המשפט שחוזר על עצמו אצל רובן הוא 'סופסוף מישהו באמת רואה אותי'. עבורי מאוד חשוב להבין מה הן רוצות, אני יושבת ושומעת אותן ללא שיפוטיות.

"אני תמיד שואלת קודם כל – מה מפריע לך? זאת כדי לא להכניס להן רעיונות לראש. אחר כך אנחנו בוחרות יחד את הדרך לתוצאה הטובה ביותר, ולאחר פגישת הייעוץ אנחנו מקיימות פגישת הכנה מעמיקה נוספת. יש להן את המספר שלי כדי שאוכל לסייע גם לאחר הניתוח בתהליך ההחלמה".

"מצליחה להתחבר לכאב שלהן"

ד"ר בן נפתלי היא דמות קצת שונה בעולם האסתטיקה. היא גדלה בקיבוץ להורים ולמשפחה שלא עסקה ברפואה. "סביבי בקיבוץ אני לא זוכרת אף אישה או גבר שעברו הליך אסתטי, זאת לעומת רבים מהקולגות שלי שגדלו בסביבה "רפואית יותר", או סביבה שבה נשים רבות עברו ניתוחים פלסטיים או טיפולים אסתטיים כפי שמקובל כיום".

לדבריה, היא נמשכה כבר מגיל צעיר לעיסוק באמנות, "ציירתי הרבה שנים, ואהבתי גם לפסל. אני באה מהתחום של אמנות ואני רואה בעיסוק שלי כיום שילוב של שתי האהבות שלי – רפואה ואומנות".

תחום הצטיינות נוסף היה בלימודי הרפואה בטכניון. לאחר מכן המשיכה להתמחויות בכירורגיה פלסטית וגם את המבחן שם עברה בהצטיינות. בנוסף, לאורך התמחותה עסקה במחקר וזכתה בפרס יוקרתי למחקר מצטיין ובסיום ההתמחות המשיכה להכשרות מקצועיות ביפן, בברזיל והכשרה נוספת לניתוחי מוהס (טיפול בגידולי עור ושחזור פנים) בארה"ב.

את כל הידע הזה היא מנסה לחבר עם חום ורגישות ואמפתיה למטופלות: "גם אני אחרי הריונות ולידות ועוברת את החיים שלי כאישה. לכן אני תמיד מדברת עם כל המטופלות בגובה העיניים ומצליחה להזדהות איתן ולהתחבר לכאב שלהן ולרצון שלהן לשנות דברים, בעולם בו אידיאל היופי אינו אפשרי".

"פמיניסטית בעולם גברי"

אז מה נשים רוצות?
"כיום מה שחשוב לרוב המטופלות שמגיעות אליי, הוא לנסות להגיע למראה טבעי עד כמה שניתן, ולהשתמש כמה שפחות בחומרים חיצוניים כמו שתלים לחזה (על אף שבמקרים רבים יש צורך בכך), וההעדפה היא "לעבוד עם מה שיש", למשל על ידי שומן עצמי או רקמות מאזור אחר. בכך באמת העבודה שלי משתלבת המון עם עולם העיצוב והפיסול, הן בניתוחים לכריתת גידולים סרטניים ושחזור פנים והן בניתוחים לעיצוב החזה.

"אני רואה את עצמי כפמיניסטית בעולם גברי, אני עובדת קשה ומסופקת מכך, אני דואגת להקדיש זמן איכות לילדים שלי ולא מוותרת על הזמן איתם – הם במקום הראשון שלי. הקריירה היא הילד השלישי שלי. אולי זה עוד דבר שנשים אחרות חשות אליו חיבור ואמפתיה – להיות שם בכל התחומים".

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר