"מרוב סבל עזבתי את האוניברסיטה והראייה שלי הידרדרה. לאף רופא לא היה פתרון ואפילו רמזו לי שאני סובלת מבעיה נפשית", כך משתפת א', סטודנטית בת 19 למדעי המחשב באוניברסיטה העברית שהחלה לסבול בשנה שעברה מכאבים בעין ומבעיות ראייה.
א' מוסיפה ומשתפת כי היא החלה לסבול מקושי בראייה ואפילו לא הצליחה להסתכל על המחשב כדי ללמוד.
"לא הצלחתי להסתכל על מחשב, לקרוא ספר, להסתכל על השמש", אומרת א". "הלכתי עם המבט למטה והגעתי למצב שאני צריכה לפרוש מהסמסטר ואף מהסמסטר שלאחריו. במעברי חצייה השתמשתי בלחצן של העיוורים.
"הלכתי לרופאת עיניים רגילה שלא מצאה דבר, עשיתי צילומים, הלכתי לרופא פרטי שנתן טיפול של חודש וחצי עם טיפות שגם לא עזר, נתנו לי המון סטרואידים ואנטיביוטיקות ואפילו הופנתי לבדיקה נוירולוגית כולל MRI. לבסוף הגעתי לשערי צדק ואחרי מספר בדיקות ורופאים הגעתי לד"ר ווייל שבפירוש הציל אותי".
בבדיקה בשערי צדק, התגלה כי א' סובלת מכאב עייני נוירופטי, שהוא מצב נדיר בו העין כאובה כל הזמן גם בלי גירוי מכאיב.
"כשא' נכנסה אליי לחדר עם אמה בפעם הראשונה היא בקושי יכלה לפקוח את העיניים לצורך ביצוע הבדיקה", מספר ד"ר וייל. למרות הסימפטומטיקה המרשימה של א', בבדיקת העיניים לא נמצאו ממצאים המסבירים את הכאב הכרוני ממנה היא סובלת. לאחר שנשללו בבדיקה פתולוגיות שיכולות להסביר את התלונות, אובחנה א' עם כאב עייני נוירופטי – מצב נדיר שבו העין כאובה כל הזמן גם בלי גירוי מכאיב. החלטתי לטפל בא' בטיפות אינסולין, לצורך הפחתת הכאב, טיפול ייחודי שאנחנו מספקים במרפאת העין היבשה. לאחר מספר שבועות של טיפול, בטיפות, הכאבים של א' נעלמו כליל, היא חזרה לתפקד, ומספר שבועות לאחר מכן היא נרשמה לסמסטר הלימודים הקרוב".
כאב נוירופטי היא מחלה מאוד מתסכלת מכיוון שמצד אחד יש מטופל שסובל מאוד, אבל מהעבר השני יש רופאים ואנשי מקצוע שלא רואים סימנים שמסבירים את התלונות ולכן הרבה פעמים האבחנה הזו מפוספסת והמטופלים מתוסכלים מאוד. במרפאת העין היבשה בשערי צדק אנחנו רואים מקרי קצה של מטופלים מכל הארץ שמגיעים לצורך אבחון במכשור חדשני ולטיפולים מתקדמים.
האינסולין הינו אותו האינסולין שחולי סכרת מזריקים. הדיווחים הראשונים על היעילות של אינסולין לצורך ריפוי רקמות התקבלו כבר לפני למעלה מ-80 שנה.
בשנים האחרונות התעורר עניין חדש סביב האינסולין עקב מחקרים שפרסמו את התוצאות החיוביות שלהם בטיפול במצבים שונים שפוגעים בפני שטח העין. ישנם קולטנים לאינסולין על גבי הקרנית, בלוטת הדמעות וכן אינסולין קיים באופן תקין בדמעות של כולנו. המגנון המדוייק שבו האינסולין פועל הוא לא לגמרי מובן, אבל מחקרים הראו שאינסולין גורם לשגשוג של תאי האפיתל המצפים את הקרנית, וכן לפעילות תקינה של תאי העצב.
"אני מרגישה שד"ר ווייל הוא המלאך המושיע שלי. חזרתי ללימודים, החיים שלי חזרו למסלולם ואני לא סובלת יותר. אני מודה מכל הלב לד"ר ווייל ולצוות המרפאה", מסכמת א'.
תגובות