מחלת השעלת ממשיכה להכות באזור ירושלים ובכלל ישראל ולגרום למוות מיותר: אתמול, שלישי, דיווח משרד הבריאות על טרגדיה גדולה שהתרחשה באזור ירושלים – באחד היישובים הסמוכים אל העיר – כאשר תינוק בן 5 שבועות בלבד נפטר לאחר שנבדק בשעלת.
מהחקירה האפידמיולוגית שבוצעה לאחר הטרגדיה נמצא כי אמו של התינוק לא התחסנה בהיריון.
לפיכך, משרד הבריאות מזכיר כי שעלת היא מחלה מסוכנת במיוחד לתינוקות עד גיל חצי שנה שעלולה לגרום לסיבוכים ולמוות. משרד הבריאות ממליץ על מתן חיסון לנשים בשליש השלישי להריון, שמאפשר לאשה ההרה לפתח נוגדנים לשעלת ברמה גבוהה ולהעבירם דרך השליה לעובר ברחמה, וכך להעניק לתינוק הנולד הגנה עד שהוא יוכל לקבל את החיסון בעצמו.
- התפרצות השעלת בירושלים: האם הטיפול במחלה לקוי?
- ינואר 2024: אמא מאזור ירושלים לא התחסנה בהריון – פעוט בן 6 שבועות נפטר משעלת
- לא ההתפרצות הראשונה: הדיווח המטריד של משרד הבריאות – זינוק במספר חולי השעלת בירושלים
כפי שפורסם ביום שישי האחרון ב"כל העיר", החל מינואר 2023 חלה עלייה בתחלואת השעלת, שהלכה והחמירה בחודשים האחרונים. במשרד הבריאות מציינים כי הם פועלים רבות כדי להתמודד עם העלייה בתחלואה, אך ישנה ביקרות על ההתנהלות של משרד הבריאות ועל ההתמודדות שלו עם התחלואה בקהילה, כשאין חוסר אחידות בהוראות ובביצוע הבדיקות לאבחון השעלת.
כאמור, את מחלת השעלת ניתן למנוע עם חיסון – והעלייה בתחלואה נובעת, ככל הנראה, מירידה במספר המתחסנים ובריכוזים של אוכלוסיות שאינן מתחסנות.
זיהוי מחלת השעלת
במשרד הבריאות מבהירים כי "על מנת למנוע התפשטות המחלה, כל חולה בשעלת עובר תשאול על ידי רופאה או אח מלשכות הבריאות בכדי לזהות את מקור החשיפה ולאתר את המגעים תוך מתן המלצות מתאימות במטרה לצמצמם את מעגל ההדבקה.
"בנוסף, נעשה ניטור קבוע אחר נתוני התחלואה על מנת לגבש המלצות מדיניות נוכח הנתונים. בהתאם לכך, ועל מנת להגדיל את הכיסוי החיסוני לשעלת, הקדים המשרד את גיל החיסון הראשון נגד שעלת בטיפות חלב מגיל 8 שבועות לגיל 6 שבועות בכדי לאפשר ליילוד ליצור נוגדנים עצמיים בשלב מוקדם ככל האפשר וכן נעשים מאמצים לעידוד התחסנות בקרב נשים בהריון".
יצוין כי במטרה להביא לעלייה במודעות לחשיבות ההתחסנות, פרסם המשרד הודעות לציבור בנושא וכן, הופצו עדכונים לצוותים הרפואיים לצורך העלאת המודעות לעלייה בתחלואה בשעלת והצורך בהדגשת חשיבות ההתחסנות בפני מטופלים. בנוסף, נערכו הערכות מצב קבועות עם קופות החולים.
אנונימי
מעניין אותי למה מיועדת הכתבה. להמליץ להתחסן או לזרוע פחד וליצור קליקים לאתר…