האם יפוטרו 52 רופאים מבית הספר לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית, הפועל בקמפוס הדסה עין כרם? בשבוע שעבר קיבלו 52 רופאים מבית הספר מכתבי שימוע לפני פיטורים, וזאת בעקבות סכסוך כספי בין האוניברסיטה העברית למרכז הרפואי הדסה. במחאה קיימו ביום שני הרופאים הפגנה נגד המהלך.
פרופ' נרדי כספי, מנהל המחלקה לכירורגיה פה ולסתות ויו"ר ועד רופאי השיניים אומר השבוע ל"כל העיר" כי "ישנו מאבק בין האוניברסיטה להדסה, עקב כך האוניברסיטה לא מעבירה תקציב, לכן הדסה משתמשת בנו הרופאים ככלי משחק במאבק הזה. אנו דורשים לבטל את מכתבי השימועים. ניאבק בכל הכלים שיש לנו, יש בבית הספר רופאים שמלמדים כבר 30 שנה, אנחנו לא נהיה מריונטות במאבק של הדסה מול האוניברסיטה".
פרופ׳ זאב רוטשטיין, מנכ״ל הדסה, מוסר בתגובה: "ליבי עם הסגל האקדמי, אני כואב את כאבם. כאשר משרות של אנשים טובים עומדות על הפרק אני לא מעוניין להיות צודק אלא למצוא פתרון. הצעתי פתרונות בהם גם האוניברסיטה וגם האוצר מקבלים על עצמם חלק בנטל – אך כולם נדחו. ההחלטה השרירותית של האוניברסיטה לעכב כספים, כספים שאמורים היו להיות משולמים למשכורות, למעשה חורצת את גורלם של הסגל האקדמי וכופה על הדסה לבצע פיטורים. הכרחי להבין כי הפעילות האקדמית מייצרת להדסה גירעון של 70 מיליון שקלים בשנה. הדסה לבדה לא יכולה לשאת בנטל הכלכלי. על מנת למנוע את הפיטורים נדרשים כל הגורמים להתערב ולתת כתף״.
מהאוניברסיטה העברית נמסר: האוניברסיטה העברית משלמת לבית החולים הדסה בגין שירותי ההוראה, בהתאם להסכם סכום של כ־36 מיליון שקלים לשנה, זאת בנוסף ל־70 מיליון שקלים המועברים להדסה על ידי המדינה (ות"ת) במסגרת הסכם ההבראה של הדסה. בתמורה, התחייבה הדסה להמשיך ולקיים את ההוראה הקלינית של הסטודנטים בפקולטה לרפואה ולרפואת שיניים. ככל שהדסה לא תמלא אחר התחייבויותיה, האוניברסיטה תנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותה. האוניברסיטה מחויבת להכשרתם המקצועית וללימודיהם התקינים של הסטודנטים ותעשה ככל שביכולתה על מנת לצמצם את הפגיעה בהם וקוראת להנהלת בית החולים הדסה ולרופאים, לעמוד בהתחייבויותיהם כלפי הסטודנטים ולא להפוך את הסטודנטים לבני הערובה".
תגובות