נשיא איחוד הצלה אלי ביר (צילום: איחוד הצלה)
נשיא איחוד הצלה אלי ביר (צילום: איחוד הצלה)

שירותי איחוד הצלה בירושלים מתרחבים לכל העולם

זאת בנוסף להגדלת מערך האופנוענים והאמבולנסים בעיר והקמת יחידת נשים מתנדבות חדשה. נשיא הארגון אלי ביר ל"כל העיר": "המטרה היא שלא יהיה רחוב בירושלים בלי מתנדב של איחוד הצלה"

פורסם בתאריך: 26.2.17 12:08

כעשור לאחר הקמת איחוד הצלה נראה כי הארגון הירושלמי להצלת חיים רק ממשיך לצמוח. מערך האופנוענים והאמבולנסים החדישים מתרחב, יחידת מתנדבות חדשה החלה לפעול ויחידת החוסן הייחודית לארגון, שמטפלת בנפגעי פוסט טראומה, מתרחבת לערים אחרות בארץ ולמקומות נוספים בעולם.
יחידת החוסן לנפגעי פוסט טראומה, שנוסדה לפני עשרה חודשים על ידי איחוד הצלה זוכה לתהודה ברחבי העולם. נשיא איחוד הצלה אלי ביר מספר השבוע ל"כל העיר" כי "מדובר בתוכנית חדשה וראשונה בעולם. אנחנו התחלנו להפעיל אותה ולהתעסק באופן מקיף בנושא של טיפול בנפגעי טראומה לפני כעשרה חודשים, והיא פרצה את הגבולות של ירושלים, ממשיכה בכל הארץ ועכשיו מתרחבת בעולם, ארגונים אחרים הולכים להעתיק אותה".

מה עושה יחידת החוסן?
"היחידה כוללת רופאים, ובייחוד פסיכולוגים ועובדים סוציאלים, שמגיעים ועוסקים בטיפול רפואי. הרעיון הוא לטפל באלו שנפגעים ברמה הנפשית בפיגוע או באירוע קשה. לפעמים רק אחרי שנה או שנתיים יכולה להיווצר הפרעת דחק פוסט־טראומטית. יש טיפול מיוחד שאפשר להעניק אותו תוך רבע שעה מהאירוע, ואת הטיפול המיידי הזה אנחנו מלמדים. המתנדבים שלנו מגיעים לטפל ולעזור, אחרי שמסיימים לטפל בפצועים ממש, מתחילים לטפל בכל נפגעי החרדה. מדובר במהפכה גדולה בתחום,  זה התחיל מירושלים וממשיך בכל הארץ.
"בנוסף, אנחנו מתכוונים להכניס עוד 100 אופנועים בירושלים", אומר ביר, "יש לנו היום 500 מתנדבים של איחוד הצלה שרישתנו בעיר, שבאים לטפל בכל אירוע חרום. היום יש לנו 100 אופנועים בירושלים, והרעיון הוא להכפיל זאת ולהגיע ל־200 אופנועים, המטרה היא שלא יהיה רחוב בירושלים בלי מתנדב של איחוד הצלה. היום אנחנו גם מכפילים את כמות המתנדבים, הוספנו כמה אמבולנסים כדי להכשיר בהם מתנדבים נוספים".
ביר, 43, מתגורר בשכונת רמות עם רעייתו גיטי וחמשת ילדיו. את הארגון הוא ייסד ב־2006 בשכונת רוממה בירושלים, וכיום הוא מונה אלפי חובשים, פרמדיקים ומתנדבים ברחבי הארץ שפעילים מסביב לשעון, כולל שבתות וחגים. למעשה, ממש השבוע החלה רעייתו להתנדב בארגון, במסגרת יחידת נשים מתנדבות חדשה שהחלה לפעול בשבועות האחרונים. "אשתי עברה את ההכשרה ואת הקורסים והיום היא מוכשרת כמתנדבת", הוא מספר. "מדובר ביחידה חדשה שמעניקה טיפול לנשים במצבים קשים שייחודיים לאישה, אם זה יולדת, הפלה חלילה וכו'. יש כבר 20 נשים שעברו את ההכשרה וממש נכנסו לפעילות, ואנחנו מתחילים להכניס נשים חרדיות. עבורנו, זה היה הישג לא פשוט לקבל את התמיכה של הרבנים להקמת היחידה, זה חדש לציבור החרדי. יש עוד פרויקט בשם 'תן כבוד', שבו מתנדבים מאמצים קשישים עריריים שאין להם משפחות, מבקרים אותם פעם בשבוע ועורכים להם בדיקות רפואיות".

איחוד הצלה בירושלים (צילום: איחוד הצלה)

איחוד הצלה בירושלים (צילום: איחוד הצלה)

ביר מוסיף ומספר כי הארגון החל להכניס גם כלבים לשירות ההצלה. "לכלבים יש דרך מיוחדת לתקשר, במיוחד עם ילדים ונפגעים במצבים מסוימים", הוא מסביר. "בעלי חיים הרי ידועים בתור כאלה שיודעים לעזור לנפגעים. רק לפני שבוע הכשרנו כלבה מיוחדת, פשוט מדהימה, בשם לוסי, שאחת המתנדבות שלנו מפעילה. היו לנו כבר כמה אירועים קשים שהצוות הביא אותה, למשל במקרה של משפחה שאחד הילדים בה נפטר וילדים אחרים היו בבית, והיא כל כך תרמה לטיפול הראשוני של המשפחה".

תגובות

אין תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר