בגן הבוטני גבעת רם בירושלים נפתחה לאחרונה תערוכה ראשונה מסוגה והגדולה ביותר של יצירות אמנות עכשווית של מיטב האמנים הישראלים והבינלאומיים שנוצרו בטכנולוגית מציאות רבודה (AR) שנראתה בישראל. אוצרי התערוכה הדס מאור וטל מיכאל הרינג.
התערוכה, "לראות את הבלתי נראה" היא חלק מפרויקט בינלאומי ענק בו מוצגת התערוכה ב-12 גנים בוטניים בירושלים וברחבי העולם. את הפרויקט הבינלאומי יזמו והובילו הגן הבוטני בירושלים וקרן אאוטסט לאמנות עכשווית בשיתוף ותמיכת הקרן לירושלים.
זוהי איננה תערוכה רגילה. הצפייה בעבודות האמנות היא חווייתית ומיוחדת המתרחשת תוך כדי שיטוט במרחבי הגן הבוטני הפורחים ובאמצעות האפליקציה SEEING THE INVISIBLE הניתנת להורדה באפסטור לאייפון ובגוגל פליי לאנדרואיד (מומלץ להוריד את האפליקציה טרם הגעה לגן ולא לשכוח אזניות).
התערוכה המבוססת על טכנולוגיית AR (מציאות רבודה) מאפשרת יצירת עבודות גדולות-ממדים המתקשרות עם הנוף סביבן, ללא המגבלות החלות על עבודות אמנות פיזיות. כך, רבות מהעבודות שנוצרו לתערוכה עוסקות בנושאים הקשורים לטבע, סביבה, קיימות, והמפגש בין העולם הפיזי והדיגיטלי.
העבודות מוצגות במיקומים דומים ב-12 הגנים הבוטניים ברחבי העולם ובכך יווצרו קווי דמיון, כמו גם הבדלים, ביניהם. למשל, אותה העבודה עשויה להיות מוצגת בינות קקטוסי סגוארו גבוהים בטוסון, בליבו של יער עצי סקוויה ענקיים באדינבורו או במרחבי הגן הבוטני בירושלים.
13 אמנים ישראליים ובינלאומיים מובילים משתתפים בתערוכה החדשנית (לפי א'-ב'): מל או'קלהאן – סידני, אוסטרליה אל אנאטסוּי – אניַאקוֹ, גאנה, רפיק אנדוֹל – איסטנבול, טורקיה, אייזק ג'וליאן CBE – לונדון, בריטניה, אורי גרשט ישראל, איי וֵויוֵוי – בייג'ין, סין, סיגלית לנדאו ישראל, שרה מיוחס – ניו יורק, ארה"ב, דַייטוֹ מנאבֵּה – טוקיו, יפן, טימור סי-קין – ברלין, גרמניה, מוחמד קאזֵם – דובאי, איחוד האמירויות הערביות יאקובּ קוּדסק סטינסֵן – קוגה, דנמרק ופמלה רוזנקרנץ – ציריך, שווייץ. עבור חלק מהאמנים זו הפעם הראשונה שיצרו עבודות בטכניקת מציאות רבודה AR
התערוכה מוצגת בו זמנית ב-12 גנים בוטניים ב-6 מדינות ברחבי העולם: הגן הבוטני בדנוור (ארה"ב), פרויקט עדן (קורנוול, אנגליה), הגן הבוטני ירושלים (ישראל), הגן הבוטני הלאומי קירסטנבוש (קייפטאון, דרום אפריקה), הגן הבוטני מארי סלבי (פלורידה, ארה"ב), האגודה לגננות של מסצ'וסטס (ארה"ב), הגן הבוטני המלכותי (אונטריו, קנדה), הגן הבוטני המלכותי אדינבורו (סקוטלנד), הגן הבוטני המלכותי ויקטוריה (מלבורן, אוסטרליה), הגן הבוטני המלכותי ויקטוריה (קרנבורן, אוסטרליה), הגן הבוטני של סן דייגו (ארה"ב) והגן הבוטני בטוסון (ארה"ב).
כחלק מהתערוכה העלה פרויקט עדן הבינלאומי תוכן חינוכי נלווה לילדים, מורים ומשפחות, אשר יהיה זמין בגן הבוטני בירושלים, כמו גם בכלל הגנים הבוטניים השותפים בפרויקט, וכן און-ליין למבקרים מרחבי העולם.
"למבקרים בגן הבוטני בירושלים צפויה חוויה יוצאת דופן, במהלכה יוכלו לשוטט בגן, ליהנות מהצמחים והטבע, ובמקביל לצפות ביצירות האמנות באמצעות האפליקציה. אנו מתרגשים מאוד מהפרויקט המאפשר לנו שיתופי פעולה חדשים עם גנים בוטניים ברחבי העולם, וכן להעניק למבקרי הגן חוויית אמנות עכשווית ייחודית באוויר הפתוח, בייחוד בתקופה מאתגרת זו." אומרת חנה רנדל, מנהלת אקזקוטיבית בגן הבוטני בירושלים.
תום עמית מנכ"ל הגן מוסיף "אנו מקווים כי התערוכה החדשה תסלול את הדרך לשיתופי פעולה רבים נוספים בעתיד. אני מזמין את הקהל הרחב לבקר בגן הבוטני בירושלים וליהנות מתערוכה חדשנית וייחודית שלא נראתה כמותה בישראל”.
"התערוכה מאפשרת לאמנים ישראלים ובינלאומיים שטרם יצרו בטכנולוגיית מציאות רבודה להרחיב את עיסוקם בנושאים העומדים בלב עשייתם האמנותית, בדרכים חדשות לחלוטין," אומרת הדס מאור, אוצרת שותפה "בכך, שואפת התערוכה להציג לא רק אמנות עכשווית פורצת דרך, אלא גם להפגיש את המבקרים עם מנעד רחב של חוויות הקשורות במדיום מתפתח זה".
"השילוב של עבודות ה-AR בסביבה רווית-טבע מפורר את ההפרדה הבינרית בין מה שבדרך כלל נחשב 'טבעי' ל-'דיגיטלי', ומאפשר למבקרים לחוות את התערוכה בצורה שמחוברת יותר לאופן בו אנו חיים כיום", מוסיף טל מיכאל הרינג אוצר-שותף, "כאשר מרחבי החוץ והטבע קיבלו עבורנו משמעות נוספת ומשקל מחודש בחיינו בתקופה האחרונה, התערוכה מציגה דרך חדשה לאנשים לבוא במגע עם האמנות ועם הטבע בו-זמנית".
"שיתוף הפעולה בינינו לבין הגן הבוטני בתקופה הקורונה בנושא התערוכה פקח את עינינו לגבי אפשרויות אינסופיות להזדמנויות רבות ושיתופי פעולה בנושאי אמנות עכשווית. אנו נרגשות משיתוף הפעולה עם הגן הבוטני בגבעת רם וגנים בוטניים מובילים מכל רחבי העולם בתערוכה המגשרת בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי ליצירת מודל חדש", מסרו המייסדת-השותפה של קרן אאוטסט לאמנות עכשווית, קנדידה גרטלר, OBE והמנהלת של אאוטסט ישראל, מירב קטרי.
הגן הבוטני גבעת רם הוא פנינה של טבע בלב ירושלים. הגן פועל כמרכז חינוכי ומחקרי ומכיל אוסף מגוון של צמחים מכל העולם בתצוגה גיאוגרפית. הגן הינו מוקד לבילוי, לתיירות ולאירועי תרבות כמו גם מרכז לחינוך, הדרכה ומחקר. זהו הגן הבוטני הגדול בישראל, שטחו משתרע על פני 120 דונם, ובו אוסף הצמחים החיים הגדול ביותר בישראל ובמזרח התיכון. בגן גדלים יותר מ- 6600 מינים וזנים של צמחים שונים מהעולם, המוצגים בשש חלקות גיאוגרפיות (אפריקה הדרומית, אירופה, אמריקה הצפונית, אוסטרליה, דרום-מערב ומרכז אסיה והים התיכון). חלקות הגן מדמות את נופי הצומח של כל אזור ומציגות מופעי שלכת ופריחה מרהיבים לאורך כל השנה.
הגן הבוטני גבעת רם זלמן שניאור 1 ירושלים 02-6794012
רכישת כרטיסים מראש בלבד בימות ^6226
תוכן שיווקי
תגובות