פיצה איטלקית חדשה נפתחה בירושלים! פרטיג'יאנו, החדשה בז'אנר, לקחה על עצמה את האתגר להוות מוקד עלייה לרגל עבור אלה שלא מוותרים על הטעם הקלאסי של הפיצה הנפוליטנית הטובה, או על טעמה המופלא של הפיצה הרומאית. את האתגר הגדול הזה לקחו על עצמם רפי ואלברטו, האנשים שמאחורי הקלעים, ומי שמנהל את הפיצריה הוא דניאל ענו שמביא איתו קידמה וידע עכשווי בשילוב עם אהבה בלתי נגמרת למאכל הלאומי של איטליה, שאנחנו כל כך אוהבים לאכול – הפיצה. יצאתי לבדוק את טיבה של הפיצרייה החדשה וממש לא התאכזבתי. פרטיג'יאנו היא אכן בשורה קולינרית אמיתית חדשה לאוהבי הפיצה האיטלקית הקלאסית, ולשמחתנו – אחרי חודשיים של הרצה, נסיונות, שיפוצים, שדרוגים ותוספות, היא פתוחה ומצפה רק לכם. אני הייתי, טעמתי וכמי שמעריך פיצה איטלקית איכותית – בטוח אחזור לכאן שוב.
אם גם אתם אותם מאניני הטעם שלא מוותרים על פיצה איטלקית איכותית וטובה, פרטיג'יאנו היא מקום שאתם חייבים ללכת, לראות ובעיקר לקחת פיצה משובחת ולהתענג מכל ביס. זו פיצרייה שמשדרת משפחתיות, נועם וחום ושמתובל באווירה ביתית ויחס אישי לכל לקוח. והצוות עם המבטא האיטלקי היפה הזה… כמה כיף לשבת בלב עיר הקודש ולהרגיש לרגע בטיול בארץ המגף, לא?
הפיצה נעשית בחום ואהבה גדולים וניחוח הבצק מלווה את צועדי הרחוב שמביטים בסקרנות ומציפים את המקום החדש. התור הולך ומתארך. אלברטו מוסקטי ורפאל טרצ'ינה מכינים את הפיצה בידיים בטכניקה שהביא עמו אלברטו מאיטליה. הקונספט של הפיצה: קמח מיוחד שהם מביאים מאיטליה ויוצר טעם יוצא דופן. זמן ההשהיה של הבצק ארוך מהרגיל – מה שנותן לפיצה קלילות. הבצק תופח לפני שהוא נכנס לתנור ובתהליך ההכנה משתמשים גם בעגבניות ורוטב עגבניות מיוחדים שמיובאים מאיטליה, גבינת מוצרלה שהצוות מגרד במקום, כמו גם כל התוספות שמכינים במקום מדי בוקר – קישואים טריים או מיובשים, זוקיני מיובשים, קפרזה, סלומון מעושן + רוגטה וגם את התוספות הקלאסיות: פטריות, זיתים, עגבניות, מרגריטה.
אם בא לכם משהו קצת אחר ולא ללכת שוב על הפיצה הרגילה עם הזיתים, תעופו על המנה הבאה: פיצה עם תפוחי אדמה אפויים – ואם אתם סומכים עליי, היא מומלצת במיוחד!
הפיצריה ממוקמת ברח׳ בן יהודה 21, במעלה המדרחוב לפני החיבור לרחוב קינג ג׳ורג. מיקום מעולה שמאפשר לכם לקנח בכיף לאחר יום הסידורים, או להתמלא באנרגיה טובה עם פיצה איטלקית מושלמת לפני שמתחילים את השופינג. במקום ישנם גם סנדוויצ׳ים שנאפים במקום מבצק פיצה מיוחד, פסטה פטוצ׳יני שניתן לאכול במקום או לקחת טייק אווי, ועוד משהו שלא כדאי להחמיץ זו התוספת המיוחדת שמציעים במקום – סופלי: כדורי ריזוטו ממולאים בגבינת מוצרלה שנמסה מהחום ועושה טעים טעים בפה.
אלברטו ורפי עלו מאיטליה והביאו איתם את החלום שתמיד בער בהם, להביא ארצה את הטעם האיטלקי המקורי, הפיצה הכל כך אהובה. אחרי שנים בארץ ואחרי שראו שיש מקום וביקוש לפיצה איכותית וטעימה הם החליטו לעשות את הצעד. את הטעם של הפיצה הזו לא תמצאו בשום מקום אחר, אלא אם כן תבקרו ברומא או נאפולי בקרוב.
ניפגש שם, בון אפטיטו!
כתובת: בן יהודה 21, ירושלים.
טלפון: 050-3947478
פייסבוק: Partigiano
כתבה שיווקית
תגובות