שף אבי לוי – מסעדת "המוציא", שוק מחנה יהודה
דג חריף ברוטב אלג'יראי
מצרכים ל-6 מנות:
כוס שמן קנולה
8 שיני שום שלמות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח גס
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 חבילה כוסברה קצוצה גס
1 כף פלפל שאטה חריף גרוס
6 פרוסות דג טונה אדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס
חצי כף גרידת לימון טרי
3-2 פלפלים חריפים שלמים
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת רחבה חצי מכמות השמן.
2. זורקים את שיני השום לשמן לטיגון קל מאוד.
3. מתבלים את השמן בפפריקה והמלח.
4.מוסיפים את קוביות העגבניות, ואחר כך את הכוסברה והשאטה.
5.מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים 45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.
6.מנערים את רצועות הדג (בלי לשטוף) ומוסיפים למחבת.
7.מפזרים מעל הדגים את גרידת הלימון ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים על חום נמוך מאוד עוד שעה.
בתיאבון.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- איך עוד לא אכלתם בקרית משה?
שלומי דניאל – "קפה אביחיל", מלחה
קציצות דגים
מתכון ל-30 קציצות.
מצרכים
1 ק"ג דג מוסר ודג בורי טחונים (חצי מכל אחד)
חופן עלים קצוצים: פטרוזיליה, קוסברה, בצל ירוק
3 פרוסות לחם לבן – להוציא את הקשה, ולהשרות את ה"לבן" במעט מים.
4 ביצים בינוניות
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה פפריקה
אופן ההכנה
לערבב הכל יחד
לכסות בניילון ולשים כשעה במקרר כדי שכל הטעמים ייספגו
אחרי שעה ליצור קציצות ולטגן חצי טיגון מכל צד בשמן (לא עמוק).
לרוטב:
מצרכים:
חצי כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
6-5 שיני שום קצוצות
6-5 שיני שום שלמות
5 יחידות פלפל "שושקה"
3 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות בינוניות (לא דקות!!)
שתי קופסאות 400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
1 ליטר מים רותחים
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מרוקאית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף כמון
1 כפית קארי
אופן ההכנה:
להביא לרתיחה, ולהמשיך לבשל על אש קטנה כ-45 דקות – עד שפרוסות הגזר מתרככות.
מוסיפים את הקציצות להמשך בישול של עוד 10-15 דקות.
בתיאבון.
דודו עג'מי – "ג'ון לי – פיש אנד צ'יפס", מלחה מרקט
סלמון אפוי בחרדל דיז'ון
מצרכים:
1 קילו דג סלמון טרי
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום כתוש, קצוץ דק-דק
1/2 צנצנת חרדל דיז'ון גרגירים
1/2 לימון סחוט
מלח אטלנטי
2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הרוזמרין
מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מורחים אותו היטב ברוטב החרדל, מסדרים את ענפי הרוזמרין ואופים 20 דקות.
בתיאבון.
יוצאים לחופשה? אל תשכחו לארוז בגדי ריצה
תגובות