אין מנה המזוהה עם המטבח האנגלי יותר מהפיש אנד צ'יפס, אבל כמעט ולא יודעים כי הממציא הוא יהודי בריטי. בר דגים חדש, "ג'ון לי", נפתח לאחרונה במתחם הקולינרי בקניון מלחה על ידי היזמים דוד עג'מי (26) ומוטי יצחקי (26). "הבר שהקמנו מציע מנות פיש אנד צ'יפס ובחרנו לקרוא לו על שם האדם שהמציא את המנה האהובה בבריטניה לפני כ-200 שנה".
כשאומרים "פיש אנד צ'יפס" מיד מתעוררות בלוטות הטעם שלנו, השידוך בין הדג הבשרני העסיסי העטוף בבלילה קריספית והצ'יפס הנימוח לידו הוא מושלם. לרגל יום הפיש אנד צ'יפס הבינלאומי שחל בתאריך 3.6.18 נפגשנו עם עג'מי ויצחקי, הבעלים של הבר החדש שמבטיח להביא גם את הבריטים להזיל אצלנו ריר.
למה כל כך אוהבים פיש אנד צ'יפס?
"קודם כל זו מנה מאוד פשוטה, שפעם היו מגישים בנייר עיתון וגם אצלנו יש וריאציה על בסיס העיתון. מצד שני יש בה ניחוח של חו"ל. תוסיפו את העובדה שהיא משביעה וטעימה מאוד, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, מתאימה לטייק אווי, או לישיבה בנחת, מול משחקי כדורגל או בערב רווקות – זו מנה מושלמת".
איזה מנות פיש אנד צ'יפס אתם מציעים בבר החדש?
"אנחנו מציעים מנות של פיש אנד צ'יפס משישה סוגי דגים: מעורב דגים בפיתה, כרובית הבית שווארמה דגים בפיתה, קבב דגים בפיתה, סיגרים דגים, שיפודי סלמון, מבחר פילה דגים על הגריל וכן סלטי סלמון וקבב דגים. להשלמת החוויה אנחנו מגישים במקום בירה "מלכה" הישראלית".
למה בחרתם במנה הזו ככוכבת הבר?
"בתור חובבי דגים בחרנו לפתוח בר דגים בקונספט חדש, שעוד לא קיים בירושלים, עם מגוון של מנות ושדרוגים למנה המפורסמת. זהו מותג חדש ובלעדי שלנו ואנחנו כבר עובדים על פתיחת סניף נוסף. חשוב לציין שהשתתפנו בתוכנית המאיץ לניהול עסקי מזון של מט"י ירושלים, שם קיבלנו ידע וכלים חשובים לניהול עסק בענף".
מה המקור למנה?
"הסיפור מתחיל בעם שלנו, ביהודים. מהגרים יהודים מספרד שגרו באנגליה, היו נוהגים להכין דגים מטוגנים, את הצ'יפס האנגלים למדו מהשכנים במדינות הסקנדינביות, והמיזוג היה רק עניין של זמן. אבל הפעם הראשונה שקמה חנות שמכרה את חטיפי הדג והצ'יפס כמנה אחת של "פיש אנד צ'יפס" הייתה ב 1860, היה על ידי יהודי בשם יוסף מלין. מהר מאוד הפכה המנה לפופולרית ברחובות אנגליה, התפשט לאירלנד סקוטלנד וסקנדינביה ונדדה אפילו להודו, אמריקה ואוסטרליה".
ג'ון לי – בר פיש אנד צ'יפס
המתחם הקולינרי החדש
קניון מלחה
תגובות