מלון וולדורף אסטוריה ירושלים השיק השבוע ארוחות תה מנחה מסורתיות במסעדת “King’s Court” בניצוחו של השף קונדיטור קלוד בן סימון. האחת בסגנון בריטי מסורתי והשניה מזרח תיכונית.
"ארוחת תה המנחה הבריטית מורכבת מכריכי מלפפון וגבינה, סלמון מעושן וסלט ביצים קלאסי לצד סקונס, מאפים מתוקים ועוגות", מסביר בן-סימון, "ונועדה להפיג את הרעב בין ארוחות הצהריים והערב".
הדוכסית אנה מבדפורד הציגה את המנהג בשנת 1840, כאשר נעשתה רעבה בצהריים בעת שהמתינה לארוחת ערב שהוגשה באיחור אופנתי. לדבריו בתקופת השלטון של המלכה ויקטוריה הפך תה מנחה לאירוע רשמי וטקס בעל חשיבות תרבותית עצומה.
ארוחת התה בוולדורף אסטוריה מלווה כמובן בהגשה אלגנטית מרשימה בכלי פורצלן יוקרתיים מלווים בסכין חמאה, מזלג מנה אחרונה וכפית תה העשויים כסף, לצד מנות המוגשות כפינגר פוד. על מנת להציג פן מקומי, לצד ארוחת התה האנגלית המסורתית, תוגש גם ארוחת תה בסגנון מזרח תיכוני. הארוחה המזרח תיכונית כוללת מילפיי וקרם טחינה, פיתה מתוקה וחלווה, מגוון בקלאוות, עוגת הל ותבלינים וכוס קרם קפה, כרמל קינמון ופירורים פריכים. לצד המתוקים יוגשו כריכי פיתה עם טונה אדומה צלויה וטורטיה עם קרם טחינה, חציל קלוי וביצה קשה לצד פירות יבשים.
מלבד התקרובת, יוכלו הבאים לבחור מבין תריסר סוגי תה של חברת Ronnefeldt, בהם דרג'ילינג, אסאם הודי, חליטות אפרסק, בורה בורה ועוד. לארוחה המזרח תיכונית מומלץ להזמין תה מעלי נענע טריים.
הארוחה מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 15:30-18:30
מחיר ארוחת תה מנחה מסורתית: 255 ש"ח לזוג. 25% הנחה לילד מתחת לגיל 12
מחיר תה מנחה מסורתי חגיגי בתוספת שתי כוסות יין מבעבע: 305 ש"ח לזוג
מחיר תה מנחה מזרח תיכוני: 225 ש"ח לזוג. 25% הנחה לילד מתחת לגיל 12
מומלץ להזמין מקומות מראש: 02-5423330, [email protected]
שף קונדיטור קלוד בן סימון מציע מתכון להכנה ביתית – וולדורף סקונס:
סקונס המוגשים בארוחת התה הבריטית המסורתית הן לחמניות מתוקות שמקורן בסקוטלנד של המאה ה־16. בזמנו הן נאפו משיבולת שועל והגרסה העכשווית יותר נאפית מקמח חיטה. הסקונס צברו פופלריות רבה והפכו חלק בלתי נפרד מטקס תה המנחה. כמיטב המסורת הבריטית הן מוגשות עם ריבה וחמאה או שמנת אנגלית עשירה.
מצרכים ל-10 יחידות:
220 גרם קמח
12 גרם אבקת אפיה
2 גרם מלח
50 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה רכה
100 גרם חלב: 80 לבצק, 20 להברשה
20 גרם קרם פרש
ביצה טרופה: חצי לבצק, חצי להברשה
גרידת לימון
25 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח. מערבבים חמאה רכה עם תערובת הקמח. מוסיפים חצי ביצה, קרם פרש וחלב ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר וגרידת לימון ומערבבים היטב עד קבלת תערובת בצק אחידה.
מחלקים את הבצק לשני חצאים ומערבבים בחצי את הצימוקים.
מרדדים את הבצק לעובי של כ־4 ס"מ. בעזרת כלי חיתוך יוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מערבבים חצי ביצה נותרת עם 20 גרם חלב וקורט סוכר ומברישים את הסקונס מלמעלה.
אופים כ־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
תגובות