השפית רחל בן אלול המוכרת מתוכנית מאסטר שף, מציעה מתכון מעניין ופשוט לכל מי שנותר עם מלאי פירות יבשים:
חמין שזיף משמש וקישוא
המצרכים:
- 10-12 יח' שזיף שחור מגולען
- 6-7 יח' משמש
- כ- 20 יח' קישואי קטן
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1/2 ק"ג אורז עגול
- 2-3 בצל לבן
- מלח
- פלפל גרוס שחור
- עלי ורדים
- לימון כבוש
- 2 יח' לימון פרסי
- 2-3 תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
מרוקנים את הקישואים ושומרים בצד את התוכן.
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את תוכן הקישואים ששמרנו בצד, את הבשר הטחון והאורז. מערבבים הכל יחד.
מוסיפים לתערובת מלח, פלפל ולימון.
ממלאים את הקישואים השזפים והמשמש בתערובת עם הבשר.
פורסים תפוחי אדמה ומניחים בתחתית הסיר.
מסדרים בסיר יפה את כל הממולאים ומוסיפים מים עד כיסוי.
מוסיפים 1/4 כוס שמן, מלח פלפל ולימון ומביאים לרתיחה על הגז.
מעבירים לפלטה עד הבוקר ומתענגים על חמין ט"ו בשבט.
בתיאבון!
תגובות