הירושלמים רגילים שבשוק מחנה יהודה צצות מדי פעם הפתעות קולינאריות חדשות. הפתעה חדשה כזו נפתחה לפני כשלושה שבועות במקום חנות פיצוחים, ושמה "עיר דוד", והלהיט בה הוא כנאפה ירושלמי.
מדובר במחבת אישית עליה מפזרים שערות קדאיף ועליהן מיקס גבינות מיוחד, היא עוברת לבישול באש ולסיום סירופ סוכר.
את הכנאפה ניתן להשיג גם בגרסת פרווה עם קרם פטיסייר או קרם וניל לבחירה.
אפשר לבחור אם לשבת במקום ליד הבר או לקחת הביתה TA, שם ניתן להמשיך לאפות את המעדן על הגז בבית למספר דקות ולאכול אותו טרי לחלוטין. הכנאפה ב"עיר דוד" ללא צבע מאכל ולכן נטול הגוון הכתום הזרחני, עם זאת מדובר במנה גדולה לניתן לחלוק בשקט בין 2-3 חובבי הז'אנר.
היזמים היצירתיים מבית פיצוחי מורנו סיפרו למערכת "כל העיר" כי "לפני הרבה שנים ניסינו להפעיל עסק של כנאפה בשוק, אולם השוק בזמנו לא היה תיירותי והרעיון לא צלח. למרות זאת שמרנו על החלום בלב ועכשיו החלטנו כי זה הזמן לכנאפה בשוק. המוצר רץ ומוכיח את עצמו עם תורים גדלים והולכים וזה משמח מאוד".
במקום מוגשים גם מלבי, סחלב חם, לימונדה, תה בפינג'אן וקפה בפינג'אן.
רחוב עץ חיים פינת אפרסק
מחיר כנאפה: 25 ש"ח
תגובות