נראה כי מדי שנה בחג החנוכה התור בבית הקפה קדוש במרכז העיר רק מתארך – כולם רוצים דבר אחד – את סופגניית הפרימיום המופתית של הקונדיטורית קרן קדוש.
קדוש חושפת ל"כל העיר" את המתכון של סופגנייה במילוי קרמו תות.
איך נולדה המנה?
"הסופגנייה הזו נולדה בהשראת הספינג' המרוקאי", מספרת קדוש, "המצופה בסוכר והמרקם המתקבל הוא האהוב עלי. לכן כשהסופגניות יוצאות מהשמן אני מיד מכניסה לסוכר ומכניסה את המילוי – קרמו תות, שהוא יותר נעים לחיך".
איך אנשים מגיבים למנה?
"בהיסטריה, אנשים מחכים מעל שעה כדי לשבת במסעדה. אנחנו מייצרים ביום מעל אלפיים סופגניות במילויים שונים וכולן נחטפות".
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
מתכון לסופגנייה במילוי קרמו תות – קרן ואיציק קדוש מקפה קדוש הירושלמי
חומרים לסופגניות (35-30 יחידות):
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
1/3 1 כוסות חלב פושר
1/3 כוס סוכר
3 ביצים
95 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי (30 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה: שמים את החלב והשמרים ומערבבים. מעל שמים סוכר, קמח, ברנדי וגרידת לימון וממשיכים ללוש.
מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה .
ממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, וקורצים ממנו כדורים בגודל ביצה (ולעובדים עם משקל – 40 גרם). מניחים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש, ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הכדורים יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לצינון.
חומרים למילוי – קרמו תות
140 גרם מחית תות
120 גרם ביצים
40 גרם סוכר
100 גרם שוקולד לבן
3 גרם ג'לטין +15 גרם מים
מכל שמנת מתוקה מוקצפת
ההכנה:
השרו את הג'לטין והמים יחד בקערה והניחו בצד עד לשימוש.
המיסו את השוקולד הלבן והניחו בצד עד לשימוש.
בסיר הניחו את המחית, סוכר וביצים ובשלו על להבה בינונית עד שמסמיך. עם הבעבוע הראשון הורידו מהאש הוסיפו את הג'לטין וערבבו היטב.
מיזגו מעל לשוקולד המומס וערבבו תוך יצירת אמולסיה והומוגניות.
הניחו בכלי במקרר ל-6 שעות לפחות.
ערבבו היטב בעזרת מטרפה לפתיחת הקרם והוסיפו לקצפת.
הרכבה:
מיד לאחר הטיגון העבירו את הסופגנייה לכלי מלא סוכר וצפו אותה מכל עבריה.
הניחו את הסופגנייה במנג'ט גדול ומלאו את הקרם מלמעלה. בתיאבון וחג שמח.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
שכחתם לכתוב מתי מוסיפים את הביצים