המנה הטבעונית שעושה גלים בירושלים שייכת לתפריט הספיישלים של נוקטורנו בית וקפה, שידועה במנות הטבעוניות המושקעות שלה. הביקוש למנות טבעוניות בתאוצה כל הזמן, כך שמנות כאלה צצות ועולות במטבח של נוקטורנו לעתים קרובות. מי שאחראי על התפריט הוא השף בנימין בן הראש, שלאחרונה צירף לתפריט הספיישלים של נוקטורנו מנה טבעונית וצבעונית שכבר עושה גלים. מחיר המנה בצפריט – 58 ש"ח, אבל אם תרצו להכין אותה בבית, הנה המתכון:
סלט טופו שוארמה על מצע אורז
באדיבות נוקטורנו בית וקפה
מצרכים: 1 ק"ג אורז מלא עגול מבושל, 1 ק"ג טופו חתוך לרצועות מלבניות: כ- 2 ס"מ רוחב, 1 ס"מ עובי 10 ס"מ אורך.
תבלין שוארמה: 1 כף כורכום, 1 כפית פלפל שאטה, 1 כפית טימין, 1 כף כמון, 1/2 כפית אגוז מוסקט, 1 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
מצרכים לסלט: חופן מלפפון קצוצים, 2 עגבניות קצוצות, 4 זיתים קצוצים, חסה, שמן זית, מעט לימון, מלח פלפל, טחינת סלק, כוסברה לקישוט
אופן הכנת הטופו: מטגנים חופן בצל סגול עד שהבצל שחום. מתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את רצועות הטופו ומקפיצים ביחד עם תבלין השווארמה.
הכנת טחינת סלק: על כל קילו טחינה 400 מ"ל מיץ סלק. חשוב לשמור על סטריליות קופסת הטחינה ולא לגעת בידיים חשופות בבלילת הטחינה.
אופן ההגשה: מניחיםאורז ומעליו סלט, טחינה ולמעלה מפזרים את הטופו. מקשטים בכוסברה או בצל ירוק.
רח' בצלאל 7, ירושלים
טלפון: 077-7008510
תגובות