בצל מלחמת 'חרבות ברזל' וכש-133 חטופים וחטופות עדיין מוחזקים על ידי מחבלי החמאס בעזה – בפדרצייה העולמית של יהדות מרוקו החליטו שלא לקיים השנה חגיגות מימונה המוניות וגדולות בפארקים.
תחת זאת, ציינו בפדרציית יהודי מרוקו כי צו השעה מחייב למתן את החגיגות ולהתכנס אל חיק המשפחה והחברים באירועים צנועים ורגועים.
אז כדי לחגוג מימונה ביתית כהלכתה – קבלו את המתכון למופלטה של שף קונדיטור קרן ואיציק קדוש:
המצרכים
2 קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות גדושה מלח
1100-1000 מל' מים
חמאת פיסטוק/פקאן מסוכר/ריבת פטל/שוקולד חלב
200 גרם חמאה
200 גרם פיסטוקים/פקאן מסוכר/ריבת פטל/שוקולד חלב
להגשה: דבש.
הוראות הכנה
1. מכניסים את כל הרכיבים לבצק למיקסר ולשים עד לקבלת בצק חלק.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.
3. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 25 גרם ועוטפים אותם בשמן.
4. נותנים לכדורי הבצק לנוח שוב, הפעם כחצי שעה.
5. משמנים את השיש ובעזרת כריות כפות הידיים משומנות היטב פותחים כדור בצק לאט לאט לעלה דק.
6. מחממים מחבת על חום נמוך. מניחים עלה בצק על המחבת ומטגנים עד להזהבת צד אחד. הופכים את המופלטה ומניחים מיד על הצד המטוגן, עלה נוסף של בצק. כאשר הבצק התחתון מוזהב, הופכים את שני העלים שוב (כך שהצד שאינו מטוגן בתחתית המחבת ומניחים מעל הצד האפוי שוב עלה פתוח של בצק. חוזרים על הפעולה כ-10 פעמים עד לקבלת ערימת מופלטות מטוגנות.
טיפ למתחילים – ניתן לפתוח את הבצק בין שני ניירות אפיה. מורידים נייר אפייה אחד ומעבירים את הבצק הפתוח למחבת עם נייר האפייה ומקלפים.
מתכון לחמאות
במעבד מזון טוחנים חמאה ופיסטוקים/פקאן מסוכר/ריבת פטל/שוקולד עד למרקם חלק.
שומרים במקרר עד לשימוש.
תגובות