"מגפת הקורונה שפקדה אותנו הגיעה בהפתעה מוחלטת וטרפה את הקלפים", כך מספרת ל"כל העיר" קרן קדוש, מבעלי "קפה קדוש" במרכז העיר. "כמו בעלי עסקים אחרים, בתקופת הסגר, נאלצנו לסגור את קפה קדוש ולחשב מסלול מחדש. התקופה הזו הביאה איתה לשמחתי הרבה הזדמנויות חדשות. לאורך השנים לא היתה לי הזדמנות לערוך סדנאות אפייה (על אף הביקוש הגבוה) בגלל העבודה השוטפת בקפה. יום לפני שסגרו את הארץ צילמתי סדנת קונדיטוריה שבזכותה הצלחתי להנגיש את המנות האהובות של קפה קדוש לקהל הרחב".
קדוש מוסיפה ומספרת על האתגרים הקשים שבהם היא נתקלה במהלך סגר הקורונה – עם התפרצות המחלה, בגל הראשון שהשבית בתי עסק רבים.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת6"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
"המגפה גם אילצה אותנו להתמודד עם אתגרים לא פשוטים. בכל שנה, בחג השבועות, אנחנו נוהגים בקפה קדוש לתרום ארוחות חג למחלקה האונקולוגית בשערי צדק", היא מציינת. "השנה התביישתי, כיוון שלא יכולנו להכין את ארוחת החג בעקבות הסגירה. כפתרון, מכרנו חוברת דיגיטלית, כאשר הכסף היה מיועד לתרומה כתחליף לארוחה".
לדברי קדוש, היא פתחה את בית הקפה מחדש בזכות פנייה מיוחדת מבית הנשיא. "כשחזרנו לעבוד – זה היה בזכות נחמה ריבלין ז"ל. קיבלנו פנייה מרגשת מבית הנשיא: סיפרו לנו שבכל שנה בחג השבועות נחמה ריבלין ז"ל היתה מכינה עוגת גבינה ומחלקת אותה לחיילים", אומרת קדוש. "ביקשו ממני לייצר את העוגות עבור החיילים על פי המתכון המקורי של נחמה, ואמרו שסומכים רק עלינו לגבי זה. אמרתי לעצמי שאם אני כבר יכולה לפתוח את הקפה ולהכין את העוגות של נחמה לחיילים, אז אכין כמות גדולה יותר, גם עבור חולי הדיאליזה בשערי צדק. הכנו את העוגות ובדיוק אישרו לפתוח את המסעדות לטייק-אווי והכל היה משמיים. העוגות של נחמה ז"ל התניעו את תהליך החזרה שלנו לשגרה".
קדוש, שמתחילה להתאושש מהמשבר, אף הצטלמה בימים האחרונים לתוכנית אוכל חדשה. "בתקופה האחרונה הצטלמנו לראשונה לתוכנית אוכל חדשה שתעלה לקראת סוף החודש בערוץ האוכל. מבחינתנו, התנאי לצילום התוכנית היה ברור – פרסומת לירושלים", היא מדגישה. "בתוכנית, אני ואיציק מטיילים הכל פעם במקום אחר בירושלים, ולאחר מכן חוזרים למטבח ומבשלים בהשראתו. מבחינתי, הדבר החשוב ביותר כעת הוא עידוד תיירות הפנים – לשכנע את כולם להגיע לירושלים. כיום, עסקים רבים עדיין מתמודדים עם נזקי המגפה, ובדיוק בשביל זה אנחנו שם בשביל להרים, לחזק ולעודד אנשים להגיע לעיר".
איך העבודה כעת?
"אי אפשר להשוות את כמות העבודה היום לקיץ הקודם. גם אם יש עבודה וכלפי חוץ הכל נראה בסדר, זה ממש לא כמו בשנים הקודמות. כעת, האתגר שלנו לתקופה הקרובה הוא לרכז את המאמצים שלנו כירושלמים כדי למשוך את תיירות הפנים".
- שיחה אישית עם שף אבי לוי
- אחרי פגישת גנץ וליאון – ההחלטה המשמעותית שהתקבלה להורדת התחלואה בירושלים
- הפקקים בדרך – העבודות בכביש בגין
- עד הבית: זירת המשלוחים והאספקה של ירושלים
מתכון לגביניות שמרים של קרן קדוש
מצרכים לבצק:
1/2 קילו קמח
20 גרם שמרים טריים
3 ביצים
70 גרם סוכר
כוס מים
1/2 כפית מלח
125 גר חמאה
מצרכים למלית גבינה:
300 גר גבינת ריקוטה
2 חלמונים
כף קורנפלור
2 כפות חלב
כף קמח תפוחי אדמה
3 כפות סוכר
מעט מחית וניל
גרדת לימון
סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים
מחממים עד להמסה
אופן הכנה:
להכנת מלית הגבינה מערבבים היטב קורנפלור עם חלב ולאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים.
לקערת המיקסר מכניסים ביצים, מים, ומערבבים.
מוסיפים קמח וסוכר ובעזרת וו לישה לשים כ-5 דקות ואז מגבירים מהירות ומוסיפים חמאה רכה ומלח בהדרגה. מערבלים עוד 7 דקות (הלישה מסתיימת כשהבצק נפרד מהדפנות שלב מאוד חשוב).
מכניסים למשך שעה להקפאה ולאחר מכן מעבירים לקירור ללילה.
למחרת:
מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים ומערבבים עם וו גיטרה למסה אחידה.
מרדדים דק את הבצק, חותכים למרובעים וממלאים בעזרת שקית זילוף במרכז, סוגרים למעטפה.
מכסים ומניחים עד להכפלת הנפח.
מורחים בביצה ואופים בחום בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 35 דקות עד לקבלת צבע שחום.
לבסוף מורחים בסירופ סוכר, בתאבון!
מאוכזבים
מחירי עושק בקפה קדוש ולא שווה מאכזב מאוד המאפים ובכלל ובתקוה ששוב יסגר המקום העושק לחינם