עוגת גבינה
מצרכים:
2 גבינת נפוליאון
גבינה לבנה 9 אחוזים
שמנת חמוצה
חמש ביצים מופרדות
ארבע כפות קורנפלור
גרידה מחצי לימון
גרידה מחצי תפוז
חצי מקל וניל
200 גרם סוכר
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת 16"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
אופן ההכנה:
יש להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת יש לערבב את יתרת החומרים לתערובת חלקה והומוגנית בעזרת מטרפה ידנית.
לאחר מכן יש לקפל את המסה השנייה אל הקצף שהתקבל, להעביר לתבנית בקוטר 24 ס"מ ולאפות 15 דקות ב-200 מעלות, כשבתחתית התנור יש אמבט מים חמים לקבלת אדים.
לאחר מכן, יש להוריד את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ולאפות עוד כ-45 דקות עד להתייצבות העוגה. לכבות את התנור ולהשאיר עוד 10 דקות בפנים.
תצא לכם עוגת גבינה בסיסית ונהדרת שתמיד מצליחה.
ניתן לצפות בשמנת חמוצה עם מעט קרם נוגט או בשוקולד לבן.
סלט תאנים צלויות ממולאות בגבינה כחולה
מצרכים:
½ ק"ג תאנים חצויות לאורך
100 גרם גבינה כחולה – רוקפור או גורגונזולה
2 כפות שמן זית
2 גבעולי תימין מפוררים לעלים
2 כוסות עלי רוקט
לוויניגרט:
1 כפית שמן זית
1 שן שום קצוצה
מיץ מ-½ לימון
1 כף חומץ בלסמי מצומצם
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף דבש
1 כף חרדל
חמישה אגוזי מלך
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
לכל חצי תאנה דוחסים בזהירות, בעזרת האצבעות, מעט גבינה.
מטפטפים מעט שמן זית ומתבלים בעלי תימין. אופים 10-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.
בינתיים, מערבבים בצנצנת סגורה היטב את מרכיבי הוויניגרט, מניחים עלי רוקט בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב. מסדרים מעל את התאנים הצלויות ומגישים.
להכנת בלסמי מצומצם: יוצקים חומץ לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, מבלי להביא לרתיחה. מצמצמים לסמיכות הרצויה. מתקבל חומץ מתקתק.
פריטטה עגבניות ובוש עזים
מצרכים לכ-4 סועדים:
150-100 גר' בוש עזים
15 עגבניות שרי חצוית
5 ביצים
150 גרם שמנת מתוקה
50 גר' פרמזן מגורד
מלח ופלפל לבן גרוס
2 כפות שמן זית למחבת
אופן ההכנה:
בקערה יש לערבב את חומרי הפריטטה פרט לשמן זית,
והבוש עזים.
לחמם מחבת על אש גבוהה עם השמן זית לצקת את החומרים לפזר יפה מלמעלה את העגבניות המיובשות ואת הבוש בפרוסות בחיתוך גס.
לאחר כ-3 דקות להנמיך את האש לאש נמוכה. ולהמשיך לבשל עוד 6 דקות.
לכבות האש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעוד 10 עד 15 דקות לקבלת צבע זהוב, לסיום הבישול.
להוציא מהתנור ולהגיש מיד.
בתיאבון!
- ההתרגשות לצד החששות: המסעדות בירושלים חוזרות לפעילות
- החופש הגדול: הבשורה להורים בירושלים
- למרות ההתנגדויות – ההשקעה המתוכננת בתוכנית המדרחובים
- עד הבית: זירת המשלוחים והאספקה של ירושלים
ליאת
עוגת הגבינה והפריטטה נראות נפלא!!