"קהילות נתינה" הוא שמו של פרויקט מיוחד שמתקיים בבית הספר היסודי יפה נוף, אשר מאחוריו עומד הרצון להוביל את הצוות החינוכי ואת התלמידים לפיתוח מודעות חברתית כלפי קהילות סביבם.
- הורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- לידיעות חדשות נוספות באתר "כל העיר"
כחלק מהפרויקט מתקיים שיעור שבועי בכל כיתה בבית הספר, שבו נבחר נושא מסוים על ידי המורים והתלמידים שאותו הם חוקרים במהלך כל השנה. אחת מקבוצות הנתינה, בהובלתה של המורה לאמנות אורלי ניר, בחרה את הנושא "ציפור הנפש", ובמסגרתו התקיים השבוע מפגש בין דורי מיוחד בין תלמידי הקבוצה לבין דיירות בית הדיור המוגן בית מוזס בבקעה.
"יצרנו דיאלוג בין קבוצת "ציפור הנפש" וקבוצת נשים המשתתפות בתכנית 'שילוב אמנויות בבית מוזס' בהובלת המורה טלי אילן", מספרת אורלי ניר. "כל קבוצה יצרה במקומה הטבעי עד למפגש שבו התלמידים הגיעו לבית מוזס לצורך סדנה משותפת".
טלי אילן מוסיפה: "זוהי יוזמה ברוכה לתהליך משותף, פורה ומרענן, שהוביל את כולנו להעמיק את יכולת הנתינה והיצירה שלנו בשיתוף פעולה חם, חוצה גילים וגבולות".
והמשתתפים בסדנה המשותפת? הם נהנו מאוד מהשיח ומהיצירה. "התחברנו מיד וגם הבנים הרגישו בנוח איתנו", אומרת חנה, דיירת בבית מוזס. "התלמידים אמרו שבהתחלה היה להם מוזר לבוא אלינו, אבל בהמשך הם ראו שזה בסדר ושאפשר לתקשר ולדבר. הרגשתי כמו עם הנכדים שלי".
אחת התלמידות בקבוצה מוסיפה: "היתה לי תחושה שאני לא יודעת מה ואיך יהיה, אבל אחרי השיחה והיצירה המשותפת הרגשתי מאוד נוח ואפילו התחבקנו בסוף".
לסיכום המפגש הביעה יהודית, דיירת בבית מוזס, משאלת לב ואמרה לתלמידים: "הלוואי שתבואו בכל שבוע ולא רק פעם בשנה".
תגובות