לכבוד ז' באדר, יום פטירת משה רבנו, מתקיים מיזם מיוחד של ארגון "כל ישראל חברים" המחבר בין מורשת הנופלים במלחמת חרבות ברזל לבין מורשת חכמי ישראל. במסגרת המיזם, מתקיימים מאות אירועי לימוד ברחבי הארץ, בהם גם בתיכון שחרית בירושלים, לזכרו של סמ"ר שחר פרידמן ז"ל, בן העיר, לוחם בגדוד 101 בחטיבת הצנחנים, שנפל בקרבות ברצועת עזה בנובמבר 2023.
בלימוד שהתקיים בתיכון שחרית השתתפו אימו של סמ"ר שחר פרידמן ז"ל, תלמידי המוסד ומנהלו, הרב יאיר פארן, נינו של הרב עובדיה יוסף. במהלך הלימוד נמצא דמיון וקשר מצמרר בין המילים האחרונות שנכתבו בצוואתו של סמ"ר שחר פרידמן ז"ל, לבין כתבים ודברים שנכתבו על ידי חכמים לאורך עשרות ומאות שנים.

סמ"ר שחר פרידמן ז"ל (צילום: דןבר צה"ל)
המסר האחרון של סמ"ר שחר פרידמן היה: "המידה הגדולה ביותר אשר יכולה להיות לאדם היא היכולת לשמח אדם אחר". חכם אלעזר אזכרי, שנפטר בשנת 1600, כתב: "שיסמוך אדם ליבו לצד הטוב, ויהיה ליבו נובע מאותו מקור טוב תמיד, לחשוב טוב". התלמידים למדו על החיבור בין שתי האמירות הללו, שנאמרו בהפרש של מאות שנים, ועל רציפות שרשרת דורות המנהיגים ואת הערכים המשותפים המחברים את עם ישראל לאורך הדורות.
מנהל תיכון שחרית יאיר פארן: "שמחנו להצטרף למיזם החשוב של ארגון "כל ישראל חברים". אחד מעקרונות היסוד החשובים ביותר של החינוך בבית ספרנו הוא לימוד שמביא לידי מעשה – להיות בני אדם טובים, אנשים ונשים יראי שמים שממשיכים את שרשרת הדורות ומתוך כך פועלים לתיקון עולם. החיבור למורשתו של שחר פרידמן בחודש אדר, שבו אנו מצווים להרבות בשמחה, הוא חיבור מתבקש. החיבור בין דבריהם של חכמי ישראל לאורך הדורות על השמחה לבין הדברים שהשאיר לנו שחר רגע לפני שנפל בקרב הוא חיבור עוצמתי ומרגש".
משה שריקי סמנכ"ל חינוך של "כל ישראל חברים": "ביום ז' באדר אנו מבקשים לחבר בין שרשרת הדורות – ממשה רבנו , דרך חכמי ישראל ועד גיבורי ישראל, שנפלו בקרב למען עם ישראל. יום ז' באדר הוא גשר של חיבורים; מסורת של לימוד המדגיש את האחדות ואת הערבות ההדדית; מסורת המאפשרת לנו ללמוד לעומק את מורשתם של הנופלים, בזיקה למורשת חכמי ישראל לאורך הדורות. יום ז' באדר מזמן את כולנו לעצור, לקבל השראה, לברך ולהתברך, ולהודות על שאנו חלק.
תגובות