בניהו דביר, יו”ר מרכז תל”ם ומנכ”ל התיכונים למוזיקה ואמנות ברוממה ותיכון הפעמון במקור ברוך, הוא יזם חינוכי שפועל לתת מענה לנערות חרדיות בסיכון, בגילאי 22-12 באמצעות חינוך פורמאלי ולא פורמאלי: שני תיכונים, מועדוניות ודירת חירום.
- ירושלים צריכה פוש – הורידו עכשיו את האפליקצייה של "כל העיר"
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- בית אבי חי: כל האירועים
“אצלנו כל שנה זאת שנה חדשה כי אנחנו כל הזמן קולטים נערות שלא הסתדרו במקומות אחרים”, מספר דביר. “גם בחופשים אנחנו נותנים להן מענה, כל הזמן דואגים להן, אז אצלנו כל השנה זאת שנה חדשה. אבל להתחיל שנה זו תחושה מאוד מרגשת – לראות איך מעלים את הבנות האלה עוד צעד אחד קדימה. זה יותר בשבילנו סוג של הזדמנות חדשה – לתת לבנות עוד מענים וכלים יותר מתקדמים להתחבר, להתקדם”.
בתיכון למוזיקה ואמנות לומדות כ־80 תלמידות ובתיכון הפעמון לומדות כ־40 נערות שצריכות יחס אישי, ומגיעות עם עבר מורכב יותר. “המכנה המשותף של התלמידות הוא בדידות. רובן לא מחוברות למשפחה, לקהילה, מכל מיני סיבות ומורכבויות שהן עברו בחיים שלהן. הן מרגישות לבד ומחפשות להפיג את הבדידות בכל מיני צורות, לפעמים גם בדרכים לא סימפטיות. המטרה שלנו היא לתת להן מענה אישי, חברתי ולימודי”.
- שנת הלימודים תשע"ח: כ-265,000 תלמידות ותלמידים בעיר
- המהפך של בית הספר יפה נוף
- ספיישל חזרה ללימודים: חמישה סנדוויצ'ים, חמישה שפים
האם יש מקצועות ליב"ה?
“אנחנו חותרים שהנערות ילמדו לבגרות מלאה. גם מי שלא סיימה אצלנו בגרות, אנחנו נותנים לה את הכלים להשלים אחרי התיכון. וגם יש להן מגמות של משאבי אנוש ואמנות, שאלו לימודים ברמה מאוד מקצועית אצלנו. אנחנו מכשירים אותן לחיים”.
תגובות