בתחילת השבוע ציינו בירושלים את "יום תיקון עולם ירושלמי", פרויקט שיזמה מנהלת בית הספר אורט ערבה מיטל פלג בשיתוף עמותת דרך כפר, שתפיסתה החינוכית מבטאת מחויבות לאורח חיים של נתינה, תודעת אחריות על הסביבה ועשייה למען האחר.
ביום הייחודי נוצרו חיבורים בין 300 תלמידים מעשרה בתי ספר, כאשר כל שני בתי ספר נפגשו לפעילות חווייתית ומעשירה. התוצרים של אותו היום נתרמו לנשות ומשפחות המילואימניקים המגויסים למלחמת חרבות ברזל.
"אחרי שנה לא פשוטה שעברנו ולקראת חנוכה, חג האורות, חשבנו איך אנחנו מייצרים פעילות ועשיה משותפת של בתי ספר בירושלים למען הקהילה שלנו", משתפת מיטל פלג. "הרעיון שעומד בבסיס 'יום תיקון עולם' הוא התנדבות ותרומה לקהילה, ואנחנו החלטנו להפוך את היום הזה ליום ירושלמי ולאפשר לבתי ספר להיות חלק מהקהילה. לשמחתי, זה היה יום מרגש ומעורר השראה, יום שהראה את כוחה של אחדות, חמלה ועשייה משותפת למען הקהילה שלנו".
בתי הספר שהשתתפו ביום הייחודי הם: תיכון העברית ובית חינוך, שהכינו כוסות ממותגות לנשות המילואימניקים; בתי הספר תבל ומינקוף, שהכינו עציצים עם נגיעה של חיים לנשות המילואימניקים; מקיף גילה ותל"י גילה, שהכינו מארזי דונאטס לילדים; בית הערבה ואורט גבעת רם, שקישטו דונאטס, ובתי הספר דנמרק והמסורתי שהכינו פרלינים לנשות המילואימניקים. בתי הספר המארחים קיבלו ערכת "מארחים טוב" שהכילה עוגיות, כוסות ושתייה חמה.
"לצד התרומה והעשייה למען הקהילה, נוצר קשר ייחודי גם בין בתי הספר והתלמידים", אומרת פלג. מדובר בבתי ספר שלא מכירים האחד את השני, והחיבור שנוצר הוא מאוד חם ועם משמעות ירושלמית, כך אנחנו נוגעים באוכלוסייה שחיה סביבנו". פלג מבקשת להודות למנח"י (מינהל חינוך ירושלים), שתמך וליווה את הפרויקט, ולדרך כפר שבזכות תרומתם היום יצא לפועל.
"זה היה פרויקט מקסים ומחבר בין אוכלוסיות שונות", אומרות הרכזות החברתיות חנית כהן ותיקי מזון ממקיף גילה ותל"י גילה. "כאשר החלטנו להצטרף לפרויקט, היה לנו ברור שאנחנו רוצות לכוון את העשייה והתוצר למען ילדי המילואימניקים בשכונה, כהוקרה ותודה על התרומה שלהם לעם ישראל בתקופה הזו. התלמידים היו מלאי רצון וחדוות עשייה והכנו במאמץ משותף כ-100 מארזים של דונאטסים מושקעים. הילדים עבדו מקסים והיה כיף לראות את שיתוף הפעולה בין הקבוצות".
תלמידות בתי הספר משתפות: "הפעילות הייתה מאוד מהנה והרגשנו שאנחנו תורמות. זה סיפוק עצום להעלות חיוך על פניהן של משפחות המילואימניקים. עבדנו ביחד, חילקנו משימות והשקענו מחשבה ואהבה בכל שלב של העשייה. הידיעה שהעוגיות הקטנות שלנו יגיעו לילדי האנשים ששומרים עלינו מילאה אותנו בגאווה ובשמחה".
מיטל פלג, יש מחשבות להמשיך את הפרויקט המשותף גם בעתיד?
"לגמרי. המטרה שלנו היא להפוך את היום המיוחד הזה למסורת שנתית ולהגדיל את היקף הפרויקט, כך שעוד ועוד בתי ספר ירושלמיים ייקחו בו חלק. תוכנית 'תיקון עולם' מבטאת מחויבות לאורח חיים של נתינה ומלמדת אותנו לחרוג מעולמנו לטובת האחר ולהיטיב עם האחרים לצד העצמה והבנה שהתלמידים עוברים ממעמד של מקבל למעמד של נותן. התגובות החמות שאנחנו מקבלים מהצוותים החינוכיים ומהתלמידים, הסקרנות, הכנסת האורחים וההבנה שהם עושים משהו טוב למען האחר – כל אלה מחזקים את הידיעה שעשינו משהו טוב וחייבים להמשיך זאת".
תגובות