קמפוס בצלאל במרכז העיר (צילום: אביעד בר נס)
קמפוס בצלאל במרכז העיר (צילום: אביעד בר נס)

קיימות לצד לימודים: הקמפוס הירושלמי שהוכר כ"ירוק"

קמפוס בצלאל החדש במרכז העיר, שממוקם בסמוך לכיכר ספרא, הוכר כקמפוס ירוק על ידי המשרד להגנת הסביבה: "בקמפוס מתקיימת פעילות רחבה ומרשימה בדגש קיימות"

פורסם בתאריך: 18.12.24 08:17

100 אחוז ירוק: קמפוס בצלאל החדש במרכז העיר (במבנה סמוך לכיכר ספרא) הוכר כקמפוס ירוק על ידי המשרד להגנת הסביבה.

"בקמפוס בצלאל פעילות רחבה ומרשימה בדגש קיימות, הכוללת את התחום האקדמי והמחקר, את תחום המעורבות הקהילתית שמתרחשת מול מגוון רחב של קהלים ובדרכים חדשניות ויצירתית", צוין במכתב ההסמכה שנשלח מהמשרד להגנת הסביבה. עוד צויין לשבח תכנון הקמפוס עבור "שימוש מושכל במשאבים לצמצום צריכה".

קמפוס בצלאל ע"ש ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, שנחנך כידוע לפני כשנה, משלב אלמנטים אקולוגיים ובני-קיימא. בבסיס התכנון האדריכלי נמנות סוגיות כגון – מניעת קרינה, שימוש חוזר וצמצום פסולת, שימור אנרגיה ו"גג ירוק" המשתלב בסביבה הטבעית המקומית. מבנה הקמפוס מאופיין במעטפת זכוכית ייחודית המאפשרת חימום פסיבי בחורף וכוללת מערכות הצללה מתקדמות ובידוד תרמי, החוסכות בצריכת אנרגיה. גג אורבני של כ-3,500 מ"ר נשתל בצמחייה מקומית, שבין היתר תורם גם לחוסן של המגוון הביולוגי בלב הסביבה העירונית. לצד זאת, הושקעו משאבים ניכרים ברכישת ציוד המשלב טכנולוגיות מתקדמות למניעת פליטות מסדנאות העץ, מתכת, קרמיקה, פלסטיקה, דיגום, ועוד, המהוות את ליבת הפעילות של בצלאל.

בבצלאל מתגאים כי גם ברמה האקדמית מתקיימת פעילות מקיפה לקידום מיזמים מגוונים בהיבטים מקיימים ולהעלאת המודעות לנושא הסביבה באקדמיה, שהלכה והתרחבה בשנים האחרונות עם הקמתו של המרחב לפיתוח מקיים בבצלאל, בראשות ד"ר אלעד פרסוב, לפני כחמש שנים.

ברשימת המיזמים הבולטים בהובלת המרחב, שהודגשו ע"י המשרד להגנת הסביבה, נמנים בין היתר – "גינת המחקר" לעיצוב מקיים, המנגישה ומעודדת שילוב של הטבע כחלק מתכנית הלימוד ושיטות ההוראה; "תו בצלאל בסביבה" המוענק לפרוייקטי גמר שמקדמים גישות בנות קיימא במסגרת תערוכת הבוגרים.ות השנתית המתקיימת בבצלאל מדי שנה ; פורום הקיימות למרצים.ות; קהילת בוגרי.ות בצלאל; המועצה הירוקה לפיתוח מדיניות סביבתית ואת 'האינקובטור למנהיגות מקיימת', שמתוכם צמחו פרויקטים של הסטודנטים.ות דוגמת "המקיימת"- לוקר חומרים שיתופי ופעיל.

ד"ר אלעד פרסוב, ראש המרחב לפיתוח מקיים בבצלאל מדגיש כי "בצלאל, הפועלת בלב לבה של מרכז העיר ירושלים, מחוייבת לעודד אקטיביזם חברתי וסביבתי, ושואפת לשלב במסגרת פעילותה את יעדי הפיתוח המקיים של האו"מ ולקדם פרויקטים הממחישים כיצד יצירתיות ואחריות חברתית יכולים להפוך לחלק בלתי נפרד מהמרחב הציבורי ומהעשייה החינוכית. בוגרי ובוגרות בצלאל הם אלה שיעצבו את המוצרים, המרחבים והמבנים בהם יחיו ויפעלו הדורות הבאים. על כן, הטמעת חשיבה סביבתית בקרבם הינה בעלת חשיבות קריטית לאור משבר האקלים והמשברים החברתיים והתרבותיים הנלווים אליו. אנו שמחים על הכרה חשובה זו ונמשיך לפעול ולקדם יוזמות משמעותיות בהיבטים חשובים אלו".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. אחד מפה

    אכן, ירוק, כצבע הקיא שלי כשהבנתי את מלוא גדלה ועצמתה של התפלצת הזו, שחובקת את הכנסייה הרוסית מאחורנית.

    אז רק שאלה אחת: מה הופך אותו לבניין ירושלמי? מה אומר שהוא מתאים רק למיקום המכובד הזה, על גבעה בלב ירושלים, ולא, למשל, בפרבר אפרורי של פרנקפורט? רחבת האבן וכמה עצי זית? זה לא מספיק.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר