משרד החינוך העלה הבוקר, שלישי, את האתר "שקיפות בחינוך", הכולל לראשונה את כל הנתונים של בתי הספר העל יסודיים ברחבי הארץ. הנתונים כוללים 21 מדדים המחולקים לארבעה אשכולות: ערכים ואקלים חינוכי, למידה והישגים, התמדה ונשירה והצוות החינוכי.
כמו כן, הנתונים כוללים מאפיינים נוספים בהם: השכלת המורים, שיעור התלמידים המאובחנים, מספר כיתות, שיעור תלמידי החינוך המיוחד ושיעור התלמידים העולים. בנוסף, ניתן למצוא נתונים על ההשקעה התקציבית בכל עיר ועיר וכן את מפת התקצוב הדיפרנציאלי.
אז איפה ירושלים ממוקמת על מפת החינוך הישראלית?
התקציב הכללי של ירושלים כ- 4.25 מיליארד שקל.
במחוז ירושלים ישנם 1,162 בתי ספר שבהם לומדים 337,400 תלמידים.
ממוצע תלמידים בכל כיתה כ-25 .
עלות תלמיד ממוצעת הינה 15,409 שקלים.
מעל 84 אחוז מהתלמידים משתייכים למגזר היהודי, קצת מעל ל- 15 אחוז שייכים למגזר הערבי.
מספר גני הילדים במחוז ירושלים עומד על 4,358, שאותם פוקדים 104,573 ילדים.
ממוצע ילדים בכל גן הינו כ-24, עם עלות תלמיד ממוצעת של 13,906 שקלים.
זכאות לבגרות 42.8 אחוז.
בגרות הכוללת מתמטיקה 5 יחידות: 6.9 אחוזים.
זכאות לבגרות מצטיינת: 6.5 אחוזים.
שיעור הנשירה: 2.7 אחוז.
- בית ספר חדש לחינוך המיוחד
- כל העיר בדיגיטל – טאבלטים למורים ולתלמידים
- הגיל הרך – תוכנית חחדשה בגני הילדים ברחבי העיר
- הבריונות ברשת – סטארטאפ ירושלמי נאבק בתוכן פוגעני גלפי ילדים
לשם ההשוואה, התקציב הכללי של תל אביב כ-1.7 מיליארד שקלים. בחיפה התקציב הכללי כ- 1.16 מיליארד שקלים. כמו כן, עלות ממוצעת של כל תלמיד בתל אביב הינה 19,812 שקלים, די דומה לחיפה 19,292 שקלים. זכאות לבגרות בתל אביב הינה 72.2 אחוזים, בחיפה 76.1 אחוזים. אחוז הנשירה עומד בתל אביב על 1.5 אחוזים, ובחיפה 1.2 אחוזים.
מהנתונים עולה כי תקציב החינוך הכללי של ירושלים גדול בפער ניכר משאר חלקי הארץ (פתח תקווה 1.05 מיליארד שקלים, אשדוד 1.02 מיליארד שקלים, ועוד) אולם עלות תלמיד ממוצעת אינה עומדת בהתאמה לתקציב הכללי.
שר החינוך נפתלי בנט (הבית היהודי) אמר: "אנחנו מביאים בשורה גדולה לציבור ההורים בישראל ולציבור אנשי החינוך והחוקרים. השלמנו את המהלך של הרחבת השקיפות בחינוך. מערכת השקיפות שעלתה היום לאוויר פורסת בפני הציבור בישראל מסד רחב ביותר של נתונים".
אף על פי ההשקה החגיגית, מרגע שמשרד החינוך חנך את האתר החדש, הנתונים אינם עולים באופן סדיר והוא נופל לעתים תכופות. לכניסה ל"שקיפות בחינוך".
תגובות