לפני מספר שנים הגיעו קבוצת הורים מאזור בית הכרם אל לשכת ראש העיר משה ליאון ושיתפו אותו בחזון שלהם – הקמת בית ספר יסודי חדש המשלב גישה קהילתית עם חוויה לימודית קצת אחרת. הם ביקשו ממנו סיוע – כיתת לימוד אחת, לא יותר. שנתיים לאחר מכן, הרישום ל"בית הספר" החדש היה מעל המצופה,ובעירייה החליטו להפוך את החזון למציאות עם הקמת מבנה קבע לבית הספר.
היום, ראשון, 10.11, הוכרזה בלשכת ראש העיר התתחלת הבנייה של בית הספר היסודי, מהזרם הממלכתי, כרמים. בעוד שנתיים, כשיסתיימו עבודות ההקמה, ואולי אף כבר עכשיו, ניתן יהיה לומר כי ההורים הצליחו. בית הספר היסודי החדש כרמים, שבו יהיו 18 כיתות לימוד ועוד כל הנדרש ממבנה בית הספר, יעמוד במרכזה של קרית חינוך חדשה שהולכת ומתהווה בלב ירושלים – באזור גבעת רם.
השטח לבית הספר כרמים ניתן על ידי האקדמיה למחול ולמוזיקה, שהבינה את החשיבות, וענתרה לבקשת העירייה. בסמוך אליו פועלים כיום תיכון אורט, תיכון ליד"ה וכמובן הקמפוסים של האוניברסיטה העברית והאקדמיה למחול ולמוזיקה. בעתיד, עם השלמת פרויקט קירוי בגין, ייבנו באזור עוד בית ספר יסודי נוסף, מעונות יום וגני ילדים, אשר צפויים לשרת את התושבים החדשים שיתגוררו בפרויקט הקירוי.
כאמור, עבודות ההקמה של בית הספר יוצאות לדרך, והצפי הוא שהבנייה תושלם בתוך כשנתיים – כך שכבר בשנת הלימודים תשפ"ז ניתן יהיה לחנוך את בית הספר.
בטקס ההכרזה החגיגי, שנערך בלשכת ראש העיר, השתתפו מנכ"ל ונשיא האקדמיה למוזיקה, הנהלת בית הספר והנהגת ההורים שלו, האדריכל והמתכנן רנדי אפשטיין ואחרים.
נורית פרידמן, מנהלת כרמים: "הכל התחיל לפני כמעט 7 שנים, מחלום של קהילת הורים שביקשה לקדם בית ספר ממלכתי, ייחודי, פלורליסטי ופתוח לכל, המעודד התפתחות ויצירה של התלמידים ומשלב גישה קהילתית בדגש על חוויה לימודית. בית הספר פתוח לכל, ומעודד השתתפות הורים ערה והשתלבות בקהילת ההורים. היינו עם חלום גדול, אך מחוסרי בית. למזלנו ראש העיר התחבר לחלום שבו ראה חלק מהחזון האישי שלו, התייצב לצידנו בכל כובד משקלו, והיום – השמיים הם הגבול".
פרופ' מיכאל קלינגהופר, נשיא האקדמיה למוזיקה ולמחול אמר: "כאשר ראש העיר פנה אלינו, לפני ארבע שנים, עדיין לא ידענו במה מדובר ובהשלכות כולן, אך קודם כל אמרנו כן. ראינו לנגד עינינו עתיד מזהיר שבו בלבה של העיר צומחת קריית חינוך מלאת שאר רוח ודמיון המשלבת את היפה והטוב שבעיר. ראינו את עצמנו כחלק מהמארג העירוני ושמחנו להתייצב לצד העירייה. כל השיקולים הקטנים נדחקו מפני החזון הגדול".
"התגשמות של חזון מתחילה תמיד בקבוצה של חולמים", אמר ראש העיר ליאון. "כך צומח בית הספר כרמים להיות לפנינה בלב מערכת החינוך של העיר ירושלים, המתחילה במעון ובגן, וממשיכה עד לאוניברסיטה, עם מצוינות, קהילתיות, תרבות ואמנות. כאשר הם התייצבו לפני ארבע שנים, בעיניים בורקות ורצון "בסך הכל לכיתה אחת". בית הספר היה אש בשנתו השלישית, ובו רק שתי כיתות – א' ו-ב'. היה לי ברור שאיתם ניתן לצעוד. יחד פעלנו עם בית הספר אורט שהעניק מעון זמני, האקדמיה למוזיקה שאפשרה לקדם את תכניות הבניה בשטחים שלה, עם האוניברסיטה העברית שדחפה מצידה, עם גורמי התכנון בעיר ובעירייה – כולם, ויצרנו, יש מאין, כנגד כל הסיכויים, עולם של מצוינות בחינוך ומבט רחב אל העתיד.
"כשאני עומד כאן היום, אני רוצה לומר לכולם: תחלמו. אנחנו נהייה לצידכם. ולתושבי העיר אני מבקש להבטיח: ירושלים תמשיך לפתח את מערכת החינוך המגוונת שלה שהיא הטובה במדינת ישראל, למען העיר ולמען עתידה".
אוריהל
סלקציה, עילית בדלנית והפרטת החינוך הציבורי. כל המילים והסיסמאות לא מכסים על העובדות הידועות לכל. קבוצת הורים חזקים שלא נאה להם שילדיהם ילמדו במערכת הכללית. רוצים לקבוע את התלמידים, ההורים והמורים.
לאה מגדל, יועצת נגישות, פיזיותרפיסטית.
הדמיה מעניינת, רעיון מבורך. ביה״ס ״פתוח לכל״ האם חשבו על נגישות? לפי המדרגות לא נראה כך- אם כן- ראוי לציין זאת ולצלם הדמיה מתאימה!
אחד ש...
ירושלים בנויה דמוגרפית באופן הבא :
1. 40% ערבים.
2. 36% חרדים.
3. 16% דתיים ומסורתיים.
4. 9% חרדים.
אז יצרו עלה תאנה עבור האוכלוסיה שמחזיקה כלכלית את ירושלים.
אבל היי…. בתמונההזה הצטלם נהדר.