פתיחת שנת לימודים (צילום: דודו בכר)
חוזרים ללימודים (צילום: דודו בכר)

שנת הלימודים תש"פ בירושלים יצאה לדרך: כ-275,000 תלמידות ותלמידים

הבוקר, ראשון, 1.9.19, שנת הלימודים תש"פ יוצאת לדרך: כ-18,400 תלמידי כיתות א', כ-16,700 שמיניסטים; כל הנתונים

פורסם בתאריך: 1.9.19 05:43

הבוקר, יום ראשון, 1.9.19, תיפתח שנת הלימודים תש"פ – לפי נתוני מינהל החינוך בעיריית ירושלים השנה ילמדו במערכת החינוך בעיר, בכלל המגזרים; ממלכתי, ממלכתי- דתי, חרדי וערבי – 275,216 תלמידות ותלמידים ירושלמיים.

יצוין כי מדובר על גידול של כ-3 אחוזים לעומת מספר התלמידים אשתקד – אז החלו את שנת הלימודים כ-267,507 תלמידות ותלמידים, ובשנת תשע"ח 265,040 תלמידים ותלמידות.


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "'כל העיר' עדכונים בזמן אמת"

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


עוד לפי נתוני מנח"י לשנת הלימודים הקרובה: כ-18,393 תלמידי כיתות א', שיתרגשו להתחיל בפעם הראשונה את שנת הלימודים בבתי הספר, יגיעו מלווים עם הוריהם הנרגשים לא פחות. כמו כן, כ-16,646 שמיניסטים – תלמידי כיתה י"ב, יפתחו בפעם האחרונה את שנת הלימודים.

כפי שפורסם בשבוע שעבר בוועידת החינוך של ערי ישראל, ירושלים, בהפקת "כל העיר" – התקציב המושקע בפתיחת שנת הלימודים תש"פ עומד על כ-190 מיליון שקלים, סך הכל תקציב החינוך בירושלים עומד על כ-2.1 מיליארד שקלים בשנת 2019.



ראש העיר משה ליאון אומר השבוע: "כשאני מסתכל על מערכת החינוך הירושלמית, אינני רואה כיתות ובתי ספר, אלא תלמידים, ילדינו היקרים. כל תלמיד ותלמידה הם עולם ומלואו. אנו איננו המורים או המחנכים שלהם, אך כעירייה תפקידנו לתת לאנשי החינוך המצוינים של ירושלים את כל הכלים והמעטפת להיות הטובים ביותר עבור תלמידיהם. על כן אנו משקיעים בחינוך בירושלים מאמצים רבים ותקציבים חסרי תקדים בהיקפם. לכל השכונות ולכל המגזרים, ללא הבדל ומשוא פנים. כי הצלחת התלמידים היא ההצלחה שלנו. אני מאחל לכולם שנת לימודים מוצלחת ופורייה".



סגנית ראש העיר חגית משה (הבית היהודי), מחזית תיק החינוך, מוסיפה: "אני שמחה לבשר שהצלחנו בעבודה משותפת להגדיל את תקציב החינוך ולהפוך אותו לתקציב משמעותי שמשרת את הגישות החדשניות והמעודכנות ביותר בתחום החינוך. שיפוץ בתי הספר בירושלים בשנה האחרונה הוא הרבה יותר מטיח וקוסמטיקה לכיתות. בנינו מרחבי למידה וקמפוסים כוללים היאים לחינוך ילדי בירת ישראל".


בית ספר דרור כיתה א מתחדשת (צילום: שרית לנדאו)

בית הספר דרור, כיתה א' (צילום: שרית לנדאו)


השמות הנפוצים של תלמידי א': נועה, אורי, ליאן ומוחמד

השמות הנפוצים בקרב התלמידים שעולים לכיתה א' במגזר הכללי, המככבים כבר שנה שנייה ברציפות בקרב הבנות: נועה, שירה וטליה. ובקרב הבנים השמות הנפוצים השנה הם: אורי, אריאל ודניאל.

במגזר החרדי השמות הנפוצים, שמככבים גם הם שנה שנייה ברציפות, בקרב הבנות הם: שרה, יעל ואסתר. ובקרב הבנים החרדיים: יוסף, משה ודוד.

במגזר הערבי השמות הנפוצים לבנות הם: ליאן, גנא ומרים, ולבנים השמות הנפוצים הם מוחמד, מחמוד ואחמד.


ממד גוננים (צילום: נעמה בר-נר)

ממ"ד גוננים (צילום: נעמה בר-נר)


גני הילדים: המאבק נגד הצפיפות

כ-57,750 ילדי גני עירייה יפתחו את שנת הלימודים תש"פ – כ-13 גני ילדים עברו שיפוצי עומק ועוד שיפוצים קטנים יותר התקיימו במעל 150 גני ילדים ברחבי העיר מכל המגזרים. במהלך השנה החולפת הותקנו עשרות הצללות בגני הילדים ועוד עשרות במהלך חופשת הקיץ.

יחד עם זאת, פתיחת השנה בגנים מלווה במאבק של הגננות ואנשי החינוך נגד הצפיפות בגנים. הגננות מתמודדות עם עומס שלעתים כולל כ-35 ילדים בגן. "אין מענה לגננות בעיר", טוענת ומספרת ל"כל העיר" גננת באחד מגני הילדים בירושלים. "הגננות מרגישות שאין מספיק שיתוף פעולה מצד העירייה, הן הרבה פעמים חשות מתוסכלות שהעירייה לא רואה את צורכי המערכת, יש הרבה בעיות עם גני הילדים בעיר. מלבד העומס בגני הילדים – בגנים מעל 30 ילדים בגילי 4-3, יש שתי סייעות וגננת אחת, בעיה שקשורה למשרד החינוך, התלונה העיקרית של הגננות הינה ברמה הארצית ולא העירונית – להוריד את מספר הילדים בגנים".

לדברי הגננת, מעבר לעומס הילדים בגן, אחת התופעות הנפוצות בתחילת השנה, הינה תחזוקת הגן ושימורו לאחר הקייטנות הנערכות במבני הגנים בחופשת הקיץ. "במבני הגן של העירייה הגננות מטפחות את הגנים לאורך כל השנה, ומה שקורה שבקיץ הקייטנות בגנים גורמות לבלאי עצום בציוד של הגן, הגננות קונות מהכסף של הגן ציוד יקר, אבל בקייטנות לא שומרים על הציוד שנהיה בלאי בתחילת שנה, זה מגיע להשחתה של ציוד ובפגיעה במבנה, והגננת והסייעת שהן עובדות מטעם העירייה מגיעות לשפץ ולתקן ואין פיצוי כספי על הבלאי".


גן ילדים (צילום: אילוסטרציה תומר אפלבאום)


בנוסף, הגננות מבקשות מהעירייה לא להזניח את תחזוקת הגנים: "תחזוקת החצר, גינון והדברה – הבעיות נפוצה בהרבה גנים בעיר", מתארת הגננת, "זה אמור להיות חלק מהמכרז, אך גננות מביאות אנשי מקצוע באופן פרטי ומשלמות מתקציב הגן, התוצאה שאין לגננת כסף להשתמש בתקציב שעומד ברשותה לדברים אחרים שהילדים זקוקים להם. בנוסף, יש גנים שעברו שיפוץ והם לא מוכנים עדיין, כיתות שלא נפתחו, מכיוון שהעירייה לא עומדת בלו"ז, הטענה שיש עומס, אני הרבה שנים גננת ושומעת את זה המון שנים, אני לא מרגישה שיש אוזן קשבת בעיר לגננות".

מהעירייה נמסר בתגובה לטענות כי "מזה כשנה וחצי מנח"י מפעיל מכרז לתחזוקה שוטפת של גני ילדים. קיימים 4 זכיינים ולכל זכיין קיים מוקד פניות הפועל במשך כל שעות היום. גננת המבקש להתלונן על תחזוקת גן מוזמנת לפנות למוקד ולקבל שירותי תחזוקה מלאים. אם טיפול המוקד מתעכב, קיימת אפשרות לפנות למנח"י אשר מטפל מיידית בפניה. יש לציין כי שבוע לפני שהסתיימה קייטנת יולי, עוד בטרם פנו גננות, ומתוך מטרה לתת לכל הצוותים את מלוא השירות לפתיחת שנת הלימודים, נשלח חוזר המנחה את הצוותים לשלוח לידיעת מנח"י רשימת נזקי קייטנות. בתוך כך, כל עובדי מחלקת גני הילדים במנח"י זמינים, קשובים, תומכים ומסייעים בזמן אמת לכל הצוותים, כולל שלל תכניות ייחודיות המקדמות ומטפחות סביבות למידה עשירות וחדשניות".

תיכון ויסודי חדשים בעיר

במגזר הממלכתי בעיר יתחילו את הלימודים השנה כ-67,145 תלמידים ותלמידות. בשכונת הר חומה ייפתח תיכון ממלכתי חדש – מדובר בתיכון הראשון בשכונה שייתן מענה אזורי. עם פתיחתו נרשמו אליו כ-65 תלמידים, ויפעלו בו שלוש כיתות ז', מתוכן שתי כיתות רגילות ואחת נוספת לחינוך המיוחד. בית הספר יפעיל תכנית של חדשנות פדגוגית ולמידה בהתאם למיומנויות המתאימה למאה ה-21.

בשכונה הגבעה הצרפתית, ייפתח לראשונה בית ספר יסודי ממלכתי-דתי. זאת במטרה לתת מענה לקהילה הצעירה והמתפתחת בגבעה הצרפתית, על מנת שלא יידרשו לנסוע לשכונות הסמוכות. בשלב ראשון תיפתח כיתה א' אחת במתחם בית ספר אמירים, השייך לחינוך מיוחד.

בנוסף, עתיד להיפתח בקטמון, מרכז חדשנות חינוכית-חברתית טכנולוגית לילדים ונוער. בשעות הבוקר יארח המרכז את בתי הספר בשכונה, כחלק ממערכת שעות הלימודים. התלמידים ישתמשו בציוד המגוון בסדנאות מעשיות והמורים יובילו את הסדנאות תוך שהם מקבלים לווי ותמיכה פדגוגית וטכנית מצוות המרכז.

מזרח העיר: קידום תוכנית החינוך הישראלית

רבות דובר על ההבדלים בחינוך בין מזרח ולמערב העיר, במסגרת תכנית החומש למזרח ירושלים שהושקה לפני כשנתיים בעלות של שני מיליארד שקלים, אחד הנושאים המרכזיים בתכנית בה מנסה ממשלת ישראל לטפל תוך התמקדות הינו בנושא החינוך של התוכנית הישראלית, כמנוע צמיחה לעתיד.

השנה יפתחו את שנת הלימודים במזרח ירושלים כ-95,720 תלמידים, מתוכם כ-8,300 תלמידים ילמדו בתכנית הלימודים הישראלית, וכ-45,500 תלמידים תושבי מזרח העיר ילמדו במערכת החינוך הרשמית, וכשני בתי ספר חדשים צפויים להיפתח במזרח העיר; בית הספר אלוואדי למצוינות – בשכונת ואדי ג'וז, בית ספר עירוני בנוי חדש בהשקעה של 25 מיליון שקלים, בית ספר מעורב לבנים ובנות שיפעל על פי התכנית הישראלית לכיתות א'-ח'.

בנוסף, יפעל בבית הספר המרכז למצטיינים של מזרח ירושלים המיועד לתלמידים מחוננים. ובית הספר היסודי החדש אלביאן, בשכונת אום ליסון בית ספר מעורב לבנים ובנות, מ כיתות א'-ח' שיפעל גם לפי התכנית הישראלית. בנוסף, חמישה גני ילדים יעברו אל מבנים חדשים בשכונת אום טובא.

עוד בחינוך במזרח העיר, יפתח קונסרבטוריון עירוני ראשון במזרח ירושלים – עיריית ירושלים פתחה את הקונסרבטוריון הציבורי הראשון במזרח ירושלים בשכונת שיח' ג'ראח בתוך בית הספר לאומנויות "איבדע". הקונסרבטוריון פועל בשיתוף האקדמיה למוסיקה ומציע שיעורי נגינה מסובסדים לתלמידי ותלמידות מזרח ירושלים מכלל השכונות.

המגזר החרדי: בית ספר ממלכתי-חרדי חדש

במגזר החרדי יפתחו את השנה כ-112,351 תלמידים ותלמידות השייכים למגזר החרדי. במגזר החרדי יחנכו השנה חמישה מבנים חדשים, ו-131 כיתות חדשות, בהשקעה כוללת של 210 מיליון שקלים. כחמישה מיליון שקלים יושקעו בתוכניות חינוכיות ייחודיות לחינוך החרדי. למשל, בסמינרים בנות אלישבע, תמיר- מנדלסון, אפיקי דעה, נתיב החינוך- וכן בית הספר "שיח סוד" לחינוך מיוחד, אשר עד היום שכנו בכיתות לא תקניות ייהנו כולם ממבנים חדשים. כמו כן נבנו אגפים חדשים לבתי הספר וויזניץ מעלה שמחה.

בנוסף, ייפתח במקור ברוך בית ספר חרדי ממלכתי רשמי חדש בשם 'אשירה', "שישים דגש מיוחד על רמה לימודית גבוהה", מציינים בעירייה, "קידום הישגים ועידוד למצוינות תוך הקצאת כלים ומשאבים מיוחדים לכך, יחד עם שימוש בתכניות למידה חדשניות משמעותיות וחווייתיות".



תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר