"כשהייתי בת 15, אמא שלי ואני התבקשנו להכין את עוגות הפסח לליל הסדר ולימי החג שאחריו למשפחה המורחבת", מספרת השבוע בן צבי ל"כל העיר". "זה היה החג הראשון בו חגגנו יחד עם משפחתה של אשתו הטרייה של בן דודי, שהיה לי כאח. זה גם היה ליל סדר שהיה צמוד לשבת, כך שהמלאכה היתה מרובה. אני זוכרת שאפינו 15 עוגות, מכמה מתכונים, שרק שניים מהם נחקקו בזיכרוני. 'העוגה של רוחמה', כך רשום על מתכון העוגה הזו, היתה הטובה מכולן. וב־46 השנים שחלפו מאז אותו מבצע אפיה ראשון בשבילי, אני חוזרת ואופה אותה בפסח וגם סתם בימים של חול. נדמה לי שבמבצע אפייה זה נטמן הזרע הראשון ל'מטבח של רמה' – לשמח באוכל אנשים רבים. אני ובני משפחתי השותפים עימי בעשייה מקווים לחזור ולפתוח את המסעדה בחודשים הקרובים".
מתכון – עוגת שקדים
מצרכים:
תבנית מלבנית 30*40 או תבנית קפיצית 28
לבצק:
200 גרם חמאה מרוככת, אפשר תחליף כמו מחמאה, שמן קוקוס
1 כוס סוכר
6 חלמונים
6 כפות מיץ תפוזים
1 1/2 קמח תפוחי אדמה
3/4 כוס קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים במיקסר בידית גיטרה.
לשמן את התבנית ולמרוח את הבצק (עיסה סמיכה).
לאפות ב־180 מעלות, כ־15 דקות עד שמזהיב ולא מתייבש – אפייה חלקית.
להוציא מהתנור כדי שיתקרר.
בשכבה שעל הבצק – 6 חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר, קצף חזק ויציב.
למרוח על הבצק האפוי.
לערבב: 1 כף גדושה סוכר, 2 כפיות קינמון טחון, כוס שקדים טחונים גס.
לפזר על הקצף ועם כפית להשקיע את התערובת בקצף באופן לא אחיד,
כך שיהיו הרים וגבעות.
לאפות בתנור לא חם, 150 מעלות, עד שמזהיב.
בתיאבון!
תגובות