יש אנשים שהחיים שלהם מלווים בהחלטות גורליות: "איזה יין ילווה את הארוחה שלנו היום – קברנה סוביניון, מרלו או סירה?", אבל גם אם אתם לא ממש איינשטיין בתחום היין, וארוחת הערב שלכם מלווה במיץ תפוזים תעשייתי לצד הפתיתים, כדאי להציץ בפליאה לעולם הארומטי הזה.
צר לי לנפץ את התדמית שלי כמומחית ליין, אבל אם תקראו עד הסוף תבינו שסומלייה כבר לא אהיה. יצאנו לברר את עניין הטעמים בבר היין החדש של מלון המלך דוד, הממוקם באולם ה'אוריינטל בר' בלובי של המלון. לרגל האירוע, ההונגרי (שזה בן זוגי) טרח להוציא מהבוידעם חולצה מכופתרת, כיאה ליציאה שכזו. על אף שאני נושקת ל־50 (ואין ספק שאתחרט שסיפרתי את זה) וההונגרי כבר נישק את ה־50, הצלחנו להוריד מעט את הממוצע הגילאי בבר. רוב האורחים, שהיו מבוגרים יחסית, נראו כמי שמבינים ביין ובג'ין, בקוניאק ובוויסקי. אבל אנחנו כבר יודעים שמה שנראה כלפי חוץ לא תמיד עומד במבחן המציאות.
לאחר צעידה במסלול המעוצב בלובי, עם חתימות של שועי עולם, נשיאים ומפורסמים, הגענו לבר חצי אפלולי, לא מספיק לטעמי, המעוצב בדרמטיות כיאה למוניטין המלון. נשמרו עבורנו שתי כורסאות ענק בעלות משענת ראש גבוהה, עשויות עור שחור, לצד שולחן שיש עגול. פינת ישיבה מושלמת. הבר מציע תפריט עשיר ומגוון של יינות מיקבים ישראליים, ביניהם, רמת הגולן, כרמל, ברקן, תבור, טפרברג, המערה, דומיין דה קסטל, יתיר, טוליפ, בנימינה, רקנאטי, הרי גליל, פלם, סגל, ועוד.
לצד תפריט היין העשיר מתגאה המקום במבחר סוגי ג'ין, רום, וויסקי וברבן, וכן קוקטיילים ואפרטיף, בליווי תפריט מתאבנים עם מנות מיוחדות שהותאמו להגשה לצד היין.
כוכבת הערב היא ללא ספק המלצרית, חייכנית ומקסימה, מלאה בידע ואנרגיות בלתי נדלות, גם אם לפעמים מתבלבלת בחינניות. הקונספט של הבר מקורי ואחר ממה שאנחנו מורגלים – מדי ערב מוצע מסלול טעימות של 100 מ"ל יינות, כשמומלץ לבחור 4 יינות שונים, לבנים או אדומים. הלגימה הזו של מספר יינות בו זמנית מאפשרת אבחנה דקה יותר בין הטעמים. כך למשל, דגמתי קברנה סוביניון ומרלו גם יחד, מה שהבליט את הטעמים השונים שהיו חבויים לו לגמתי רק אחד, לעיתים תחושה פירותית יותר, או טעם חמצמץ יותר אל מול סיומת יבשה, כך שכל חווית השתייה השתנתה לגמרי ושילבה את כל החושים. החל מחוש הטעם כמובן, דרך הניחוח השונה מכוס לכוס, צבע היין, ואפילו הצליל בעת נקישת הכוסות.
מתפריט המתאבנים בחרנו מנות קטנות כמו ברוסקטה דגים, פוקאצ'ה חמה, ספייסי סלמון ופלטת גבינות. אנחנו מורגלים ביין כליווי לארוחה, אולם כאן היין ניצב על כס המלכות ואילו המנות מלוות אותו ומעניקות לו את הכבוד הראוי.
ערבוביית היינות הנפלאה, יש לומר, עשתה את שלה, ובהמשך לאווירה הנעימה של המקום, המלצרית הסוחפת ופינת הישיבה המיוחדת – הרשיתי לעצמי לצאת בצחוק גדול ומשחרר. מומלץ לכולם. נדמה לי שאפילו ההונגרי, ששומר ביומיום על ארשת אדישה, חייך בזוית הפה. איך אומרים? נכנס יין יצא צחוק.
בר יין. מלון המלך דוד. טל' 02-6208888, 02-6208784.
פתוח: 24:30-17:00. מחיר מסלול טעימות של 4 יינות: 111 שקל.
תגובות