'ירושלמיז' מביא לכם כעת, חם מהתנור, הרעשה ירושלמית חוצת גבולות. האחראי על הסיפור הזה הוא לא אחר מאשר איש העסקים רמי לוי, שאחרי שהתעסק השבוע עם יוקר המחייה ועם עליות המחירים בדגש על עליית מחירי הלחם האחיד הצליח להפתיע. שוב.
שלום רמי לוי, כולנו אוזן לשמוע מה הן החדשות הבלעדיות שלך לקוראי וקוראות 'ירושלמיז'?
"כידוע לכולם, רכשתי את חברת התעופה 'ישראייר', אבל מה שלא ידוע לכולם ואספר לך בראשוניות, הוא שאנחנו, ישראייר, נמצאים בימים אלה במשא ומתן מתקדם מאוד לקניית חברה תעופה אירופאית, וזאת כדי להמשיך ולשרת את הקהל הישראלי תוך כדי הוזלה והורדה משמעותית של מחירי הטיסות למגוון יעדים. וזהו – יותר מזה אני לא יכול לומר אז לא יעזור שתשאל ואולי כדאי שניפרד. להתראות בינתיים".
לעדכונים אחר כל הידיעות הכי חמות>>
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר" באייפון
***
אוקי, פשוט תסמכו על 'ירושלמיז' בעניין הזה: גשו לאיש יחסי הציבור ליעד רוח ותגידו לו שבמשבצת מנהלת תיקי הלקוחות במשרד 'רוח גבית' שבבעלותו, הוא הכניס השבוע שאקלית אמיתית: מעיין אשכנזי, שחקנית הקולנוע, התיאטרון והטלוויזיה, שהיא גם הפרזנטורית של עשרות פרסומות ידועות. ותגידו לו ש'ירושלמיז' מוסר בהצלחה.
***
ועכשיו שלומי אוחנה, בעלי הפיש'נ'צ'יפס שבמחנה יהודה, יסביר לכם למה המסעדה שלו נמצאת בטופ של האטרקציות הקולינריות בשוק התוסס של ירושלים, ואיך הצליחו הוא ואחיו, אבירם אוחנה, להיות הדור הכי מצליח במשפחת אנשי הדגים המפורסמת?
שלומי אוחנה, ספר מה הסוד שלכם? ומה זה משפחה של דייגים?
"קודם כל, נפתח בחדשות: ובכן, בקרוב עומד להיפתח ברחוב האגוז בצמוד לפיש'נ'צ'יפס מקום חדש בשם פיש פוינט – מקום שכולו רק דגים בכל מיני קערות אורז, וכן דג על הגריל או בתוך סנדוויץ'. ובקשר לשאלותיך, אז תרשום שאנחנו לא משפחה של דייגים, אלא משפחה של דגאים: מוכרים דגים של דייגים. הכל התחיל בשנת 1979, כשסבא שלי גק'י פתח חנות דגים ברחוב התות, המשיך את החנות אבא שלי חיים אוחנה, ולאחר מכן בשנת 2009 החלטנו לפתוח אני ואחי פיש'נ'ציפס בשוק מחנה יהודה בעקבות טיול בר מצווה באמסטרדם. זה נפתח כשהייתי בן 22, ולקח לנו כמעט שנה שלמה להגיע לסוד של כל המנה הזאת שנקראת פיש'נ'ציפס – אם זה פילה קוד בתוך בלילת בירה מיוחדת שלנו, או אם זה צ'יפס שמטוגן פעמיים והשוס, רוטב הקארי שלנו בניצוחו של השף מריו גיין. הסוד הכי גדול זה התמדה ועבודה קשה זה מה שלימד אותנו השוק, ובטח אבא שלי שלימד אותנו להצליח, מדור לדור רק יותר ויותר".
***
דברים שאתם צריכים לדעת על שלומי בניזרי, מנכ"ל אלפנו. למשל, שהוא לא רק חביב היוצרים והאמנים בירושלים, הוא גם פילנטרופ לא קטן ואיש חסד שאוהב לתרום לקהילה. השבוע הוא הגיע לבית אבות משען והפתיע שם את דיירי המקום בארוחת בוקר מפנקת ומטעמים מכל טוב. יפה.
***
ועכשיו נעבור לאיש החדשות הירושלמי, עופר חדד, שביקש להודות לצוות מערך הלידה בהדסה עין כרם, שליווה את אשתו הודי במהלך לידתה השנייה – בת מתוקה, אחות לאייל הבכור. ותתכוננו, מדובר בבחור רגשן עד דמעות. הנה לכם כמה ציטוטים לדוגמא ממה שהוא אמר שם: ״לקח לי משהו כמו שבועיים להסדיר את הנשימה אחרי הלידה ולהגיד תודה. תודה לאשתי שהחליטה לבדוק כמה זמן נמשך הריון של פילות, ואז בחדר לידה התגלתה בכלל כנמרה. היו כמה רגעים מלחיצים אבל שמרת שם על קור רוח מופלא (איפה כל הרוגע הזה רגע לפני כניסת שבת כשאת שוברת צלחות בבית?). ותודה לד"ר שי פורת המופלא, לדניאלה דייקמן המיילדת, ולבתיה קפלן האחות האחראית. ובכלל כל הצוות".
***
ומאיש החדשות לשדר החדשות הלא ממש מקובל וידוע ככזה, הלוא הוא ספר הצמרת מגבעת זאב רוני טל, שסידר השבוע את הפריזורה של זוכת הקינוח המושלם, רחלי ור-ניר, וחילץ ממנה את החדשות הבאות: בקרוב מאוד היא פותחת חנות חדשה לקינוחים ומאפים בעבודת יד, ומסתמן שזו לא תהיה עוד קונדיטוריה קלאסית. הלוקיישן: רוטב יפו, בצמוד למצלה של השף אבי לוי. "היא גם יפה וגם אופה", דיווח ל'ירושלמיז' הספר-שדר חדשות החרוץ.
***
רק בריאות, כן, כי יש לכם פה ד"ש חם מהטורטלים, אסי כהן ועלמה זק, שהצטלמו בירושלים עם מנכ"לית קופת מאוחדת סיגל רגב, ועם סמנכ"ל חטיבת הלקוחות עמוס מאור, זאת, כמובן, במהלך הקמפיין הפרסומי הגדול שבו הם משתתפים בו בימים אלה.
***
תשאלו מי הוא השף הירושלמי שהיה הכי מרוצה השבוע ולמה? טוב זה פשוט: מדובר בשף אוראל קמחי, שהשיק תפריט חדש בבר האוכל רוחאן שבמרכז העיר. המדור אנין הטעם ממתין להזמנה.
***
ואם אנחנו כבר מדברים על ברנז'איסטים מרוצים, אז אי אפשר שלא הזכיר כאן, עכשיו ומיד, את יונתן כהן, מאמן הכושר ובעלי הסטודיו המצליח לנשים, ג'וני פיט, שהפך לאחרונה גם לכוכב טיק-טוק ענק עם שורה ארוכה של סרטונים ויראליים. פעם כוכב, תמיד כוכב.
תגובות