"פרויקט מפלצתי": בשבוע שעבר נחנכה תערוכה יוצאת דופן ומיוחדת בבית הספר תל"י גאולים בשכונת בקעה. מדובר בתערוכה שבה מוצגים ציוריהם של תלמידי כיתה ה' – בנושא מפלצות. הציורים קיבלו תפנית כשמאיירים מקצועיים מהמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, העניקו לציורים את הפרשנות שלהם. התערוכה פתוחה לכלל הציבור.
- עכשיו זה רשמי – קאנטרי פסגת זאב יפעל גם בשבתות
- תושבים בפסגת זאב זועמים: תמרור האוסר נסיעה בשבתות הוצב בשכונה
- התחבורה הציבורית שתיקח אתכם אל הים בשבתות
"פרויקט מפלצתי" מבוסס על רעיון מארה"ב, שבו ילדים מדמיינים, כותבים ומציירים מפלצות, שעוברות לידיהם של מאיירים", מסבירים השבוע בבית הספר. "המאיירים, בהתבסס על הציורים, התיאורים והסיפורים של הילדים, נותנים למפלצות פרשנות משלהם. נקודת השיא של הפרויקט היא תערוכה המופעלת על ידי הילדים, אליה מגיעים הורי הילדים והאמנים שציירו את הציורים. אז נתנו לתלמידי שכבת ה' להמציא, לכתוב ולצייר מפלצות. הרעיון שהוביל אותנו היה לעודד את התלמידים לחלום, ליצור ולהאמין ביכולותיהם, וגם לרתום אותם ללמידה ולחזק את כישורי הכתיבה והקריאה שלהם בצורה שונה מהמקובל. הילדים התחברו ושיתפו פעולה בצורה יוצאת דופן ואנחנו הוקסמנו מההמצאות, הציורים והטקסטים שכתבו".
"גילינו שלא רק הילדים מאוד התחברו לרעיון אלא גם המבוגרים. פוסט 'דרושים' בפייסבוק הגיע לעשרות מאיירים שהגיבו בהתלהבות והתנדבו בשמחה לאתגר המפלצתי", ממשיכים ומספרים בבית הספר.
יזמי הפרויקט המפלצתי מבת ים הם אורי שור ואביטל בן דרור, ומחנכות השכבה בתל"י גאולים שהביאו את הרעיון לירושלים הן חנה בר ונורית כרמלי. "שיתוף פעולה מיוחד הגיע מזאב אנגלמאייר, מרצה בבצלאל, ששמע על הפרויקט והציע לשלב את הפרויקט כחלק מדרישות הקורס 'איור על פי טקסט', שבו השתתפו 23 סטודנטים בשנתם השנייה במחלקה לתקשורת חזותית. כך הגענו למצב שלכל תלמיד בשכבה – מצאנו מאייר".
נקודת השיא בפרויקט הגיעה עם פתיחתה של התערוכה. "התערוכה היא בעצם הפעם הראשונה שהילדים רואים את התוצר הסופי של המאיירים", נמסר מבית הספר. "לתערוכה הגיעו התלמידים בלבוש חגיגי, קרובי משפחתם, המאיירים ואורחים נוספים שהתרשמו מהדמיון והיצירתיות ויצאו מלאי השראה".
התערוכה פתוחה לכלל הציבור בבית הספר תל"י גאולים (רחוב קיבוץ גלויות 4), מדי יום השבוע עד השעה 16:30. התערוכה תינעל ב-30.6.19. לאחר מכן, עם היציאה לחופש הגדול, התלמידים והתלמידות ייקחו את העבודות לביתם.
מאייר
פרויקט מקסים שלקחתי בו חלק
חבל מאוד שלא מוזכרים המאמצים של מחנכת הכיתה חנה בר-איתן, ובחור בשם אור שהתחיל את כל הפרויקט הזה בארץ.
ג׳ולייט
תערוכה אדירה!!! רוצים לדעת מי האנשים שמאחורי זה. כמו כן- עד מתי ניתן להגיע ולצפות ביצירות?