סיפורו של עמק הצבאים הוא סיפור הצלחה אמתי. ריאה ירוקה במרכז העיר, שבזכות מאבק של תושבי האזור ושל שומרי טבע מכל הארץ, הפכה לאתר טבע עירוני ממעלה ראשונה ואתר חשוב למגוון גדול של צמחים ובעלי חיים, כגון צפרדעים, צבים, פרפרים, מיני ציפורים רבים וכמובן – צבאים.
הפארק נפתח למבקרים ב-2015 במטרה לפתח ולשמר את החי והצומח בעיר. מאז הוא לא מפסיק להשתפר ולהתפתח. העמק מהווה בית לצבי הישראלי, שנמצא בסכנת הכחדה בארץ, ולכן עמק הצבאים הוא אחד המקומות החשובים ביותר עבורו.
קצת מספרים: עד שנת 2013 נותרו במקום פחות מ-5 צבאים. כיום, מניין הצבאים בעמק עומד על 27, והעדר ממשיך לגדול ולהתרבות.
מדובר באתר ייחודי, ראשון מסוגו בעיר. מצד אחד, מקום בילוי לכל המשפחה, עם פינות ישיבה, מרפסת תצפית, מסלולי הליכה מונגשים ומסלולי אופניים ומצד שני, אתר טבע פראי, ממש בלב העיר עם מגוון ענק של בעלי חיים שונים. פינה ירוקה בלב העיר, בין כבישים סואנים ובניינים. העמק מושך אליו מגוון גדול מאוד של ציפורים, חלקן אף נדירות.
בתקופה זו, העמק בשיאו; חיזור ומרדפים בין הצבאים, נדידה של עופות דורסים מעל, ציפורי שיר נודדות ועוד.
לפני חודש נפתחו בפארק שני מסתורים חדשים לתצפית וצילום של ציפורים בעיקר. האחד בבריכה השנייה בפארק והשני סמוך לכניסה הראשית. האחרון, די מצליח בינתיים כמוקד משיכה לציפורי שיר רבות, שמגיעות לשתות מהבריכה המהווה חלק מנחל רחביה.
העמק ידוע גם כאתר צפרות יחיד במינו. נצפו בו קרוב ל-200 מינים שונים של עופות דורסים, ציפורי שיר, עופות מים שונים ועוד. בעונה הנוכחית, באגם הגדול, המאגר הראשי של העמק, הקימו קן והפריחו אפרוחים בין 10 ל- 15 זוגות של עופות מים שונים, מכמה מינים. בעזרת משקפות שניתן לשכור במרכז המבקרים, ניתן לראות אותם מאכילים את האפרוחים באגם.
הביקור מומלץ לכל חובב טבע וגם למי שלא.
מה תאחלו לשנת ה-100 למדינה? קפסולת זמן מיוחדת בגבעת התחמושת
פסטיבל ישראל ה-57 בירושלים: התוכנית האמנותית נחשפת
ארז עמיר, בן 15, מתגורר בשכונת בית הכרם,
צפר וצלם טבע, חובב טבע ובעלי חיים מגיל צעיר.
מרינה
צילומים מדהימים!
יעלה
צילומים יפים וכשרון גדול, נראה לי שעוד נשמע עליו הרבה.
בהצלחה ארז.