מתוך פסטיבל מחדושלים (צילומים: תומר זמורה)
מתוך פסטיבל מחדושלים (צילומים: תומר זמורה)

היום, פסטיבל מחדושלים: סדנאות ומופעים בבניין כלל ובכיכר הדוידקה

למה לזרוק אם אפשר לתקן ולהשתמש שוב? הפסטיבל המיוחד שנערך ברוח הקיימות, יתקיים בין השעות 10:00 ל-16:00 - כל הסדנאות והמופעים הינם ללא תשלום

פורסם בתאריך: 24.3.18 20:21

ביום שישי, 23.3, התקיים בבניין כלל ובכיכר הדוידקה פסטיבל מחדושלים, פסטיבל ברוח הקיימות שיכלול סדנאות ומלאכות ביחד עם נשות מקצוע שנועדו לתקן ולחדש חפצים אהובים, במתחמי למידה המתאימים לכל המשפחה. בנוסף, יכלול הפסטיבל בישולי שף ברוח פיוז'ן ים תיכוני ממזון המלוקט ומוצל מהשלכה משוק מחנה יהודה ויריד "קח ותקן" עבור הבאים. ברחבת הפסטיבל תתקיים הופעה חיה לצד מיצגי אמנות וכן מעגלי שיח – דיונים בנושאים שונים בתחום הקיימות.

את האירוע יוזמים ומארגנים קהילת קיימותה, קהילה ירושלמית בעלת אג'נדה סביבתית וחברתית. הפסטיבל יתקיים בין השעות 10:00 ל-16:00, כאשר כל הסדנאות והמופעים הינם ללא תשלום.

ההפנינג מתקיים זו השנה השלישית ובשנים הקודמות משך אליו מאות מבקרים. מטרת האירוע היא להשיב עטרה ליושנה בכל מה שקשור למלאכת כפים, עבודה עצמית ותיקון חפצים, הגברת מודעות לאורח חיים בר קיימא והפחתת פסולת, בראי המלאכות שהיו נהוגות בירושלים מימים ימימה. מדי שנה מתקיים הפסטיבל בתקופה בה ניקיונות הפסח בעיצומם ושלל רב של מוצרים פגומים ותקינים כאחד מוצאים דרכם לפח. בתקופה הזו מציעים בעמותה אלטרנטיבה: לתקן ולהשתמש שוב במקום לזרוק.

מתוך פסטיבל מחדושלים (צילום: תומר זמורה)

מתוך פסטיבל מחדושלים (צילום: תומר זמורה)

"העיקרון של ההפנינג נשאר דומה לשנים הקודמות", מסביר יונתן פליטמן חבר קיימותה, "במיוחד הוא מתקיים במועד הזה, שלפני פסח. זה מן הזדמנות לעודד אנשים להבין שאפשר לתקן ואפשר למסור ולא צריך לזרוק את הכל – וזה גם ללא קשר לאירוע. בנוסף, אנחנו גורמים לאנשים להבין שלא רק שניתן לתקן דברים – זה גם יכול להיות מהנה. יכול להיות כיף לעבוד קצת בנגרות ואפילו לעשות תיקונים של מכשירי אלקטרוניקה. מתחם האלקטרוניקה הוא אחד המתחמים השוקקים".

בשנים האחרונות לקחו חלק באירוע כ-400 איש ומספרים דומים צפויים גם השנה. הפסטיבל מתקיים בתמיכת קרן שוסטרמן ומנהל קהילתי לב העיר ובשיתוף קבוצת "מוסללה" שהפכה את מרחב ה"מרפסת", הקומה העליונה של המרכז המסחרי כלל, מסמל ההזנחה האורבנית בירושלים למתחם מחודש ושוקק תנועה, אדמה דבורים וחקלאות אורגנית דשנה.

קבוצת קיימותה קיימת מאז 2014 ומאז הקמתה מתמקדת בהנגשה של כלים ליישום רעיונות אקולוגיים בחיי היומיום, תוך מפגש אנושי ולמידה משותפת. הקבוצה שואפת לגבש מודל ירושלמי לפעילות אקולוגית־מעשית שהיא קהילתית ועצמאית כלכלית.

מלבד מחדושלים לקבוצה יוזמות אקולוגיות-חברתיות נוספות. ביניהן מעבדת פלסטיק, על פי המודל של דייב הקנס, שיזם מעבדה כזו בהולנד ופירסם לקהל הרחב הסברים ותוכניות מלאות לבניית המכונות הנדרשות בסדנה, באופן שניתן לשכפול בכל מקום בעולם. קבוצת קיימותה שמה לה למטרה לממש את המודל באופן מקומי, ומקימה סדנה ירושלמית לשימוש חוזר בפלסטיק. המקום משלב את התשתית לעבודה בפלסטיק, עם פלטפורמה לחדשנות ירוקה שתזמין את מי שרוצה בכך להתנסות, ללמוד, לחלוק ידע ולפתח מוצרים חדשים.

יוזמה נוספת של הקבוצה היא "משק בצוותא", משק מיוחד של חקלאות עירונית, המאפשר לגדל מזון באופן עצמאי תוך דגש על קהילתיות ומגע באדמה. למבקשים לקחת חלק מספקת העמותה ערוגה, תשתיות, מים, שתילים, כלים וליווי מקצועי. בנוסף, מתקיימים במקום אירועים וסדנאות.

מתוך פסטיבל מחדושלים (צילום: תומר זמורה)

מתוך פסטיבל מחדושלים (צילום: תומר זמורה)

"זו קהילה שמצטרפים אליה כל הזמן אנשים חדשים", אומר פליטמן, "התחלנו בתקופה האחרונה לפתח יחסים עם העיריה אבל היינו שמחים אם העיריה היתה מאמצת אותנו ותומכת בנו כי אנחנו לא סתם תושבים פעילים, זה משהו שעיר צריכה להעריך ולהשקיע בו. כל חברי קיימותה מגיעים מתחומים שונים מאוד, במגוון שמתאים לאופי הירושלמי. הדלת פתוחה בפני כל מי שמתעניין. מה שמיוחד השנה זה שהחגיגה משותפת עם המרפסת של המרכז בבנין כלל שמתעורר. זה אחד מאירועי השיא של המקום, שתומך מאוד בקיימות. שיתוף פעולה של קהילה ותושבים עם מקום מיוחד שמאמץ יוזמות כאלה".

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר