מוזיאון מגדל דוד מוציא סיור בשם "המזרח במערב – משקאות מסורתיים בירושלים", בעקבות משקאות מסורתיים ותיקים הקשורים לעיר. את הסיור תדריך אסתר סעד, שתעסוק במשקאות ובהקשר שלהם למקום שבו אנחנו חיים ולגיאוגרפיה שלנו, כאשר לכל אחד מהם יש ייחוד, סגולה או סיפור מיוחד. הסיור הוא חלק מסדרת "שותי העיר" אשר עוסקת במשקאות שונים בהקשר לעיר ירושלים.
האקלים החם במזרח הביא להתפתחותם של משקאות מסורתיים רבים במהלך ההיסטוריה. גם בירושלים התפתחו משקאות מיוחדים, כאשר הסיור ייגע בסוגיהם השונים. המשתתפים יגיעו לבית קפה מקומי ויכירו את משקאות הסוס, השקדים, החרובים, התמרהינדי ומשקאות נוספים המתאימים לחורף הירושלמי הקר, וישתו יחד גם סחלב וקפה.
עדנה עסיס, אשר עומדת מאחורי סדרת אירועי מ.ס.ה (מפגשים, סיורים, הרצאות) במגדל דוד מסבירה השבוע כי "אני עוסקת באוכל במחקר של אוכל כמשקף של תרבות, זהות והיסטוריה. אני חושבת שדרך האוכל, השתייה והמנהגים ניתן לראות הרבה מהזהות שלנו, וממי שאנחנו. כיום ישנם געגועים לבתי הקפה המסורתיים שהולכים ונעלמים, כשגם המשקאות המסורתיים הולכים ונעלמים מהנוף. אוכל מעורר המון נוסטלגיה וגעגוע ואנו בעיצומה של מהפכה דיגיטלית שמערערת לנו את היסודות. כתגובה לכך אנשים מנסים לחזור לאוכל של סבא וסבתא ולחפש יציבות בתחום".
על הסדרה היא אומרת כי "כל מ.ס.ה אנו לוקחים נושא אחר ודרכו מסתכלים על העיר בזוויות שונות. זה יכול להיות נושא של אוכל, בנאים, פולקלור או צילום. כל זווית מאירה את העיר באור אחר. המשקאות המסורתיים למשל קשורים לאדמה ולגיאוגרפיה שלנו. משקאות כמו מיץ חרובים או משקה סוס לא קיימים באנגליה, הם נולדו מתוך האזור. אנחנו נעסוק בעולם המסורתי של פעם שבו האדם תלוי בסביבה שלו, ולעיתים אנו מביעים געגוע לכך".
תגובות