סיגל קליין וקרן קדוש (צילום: מאיר אליפור)
סיגל קליין וקרן קדוש (צילום: מאיר אליפור)

החג הלבן: סיגל קליין פוגשת את קרן קדוש – וידאו ומתכון בפנים

מיוחד לשבועות: קרן ואיציק קדוש, בעלי "קפה קדוש" הוותיק, משתפים מתכון לקינוחים חגיגיים של קרם גבינה ופירות, שאם תגיעו איתם לשולחן החג תזכו לשבחים ומחמאות

פורסם בתאריך: 25.5.17 11:02

קפה קדוש, מוסד קולינרי ירושלמי, חוגג בימים אלה, ממש כמו העיר ירושלים, יובל. כן, חמישה עשורים שבית הקפה פועל לו במרכז העיר ומפנק את תושבי ירושלים במגוון מטעמים וקינוחים מרשימים, מושחתים וטעימים, ששמם יצא לכל פינה בארץ ואפילו מעבר לים.

 

 

צילום: מאיר אליפור

 

הקפה הוותיק והפופולארי, שנפתח בירושלים בשנת 1967 על ידי מאיר קדוש, בדיוק באותו המיקום בו הוא ניצב כעת ברחוב שלומציון המלכה, וכיום מנהלים אותו בנו וכלתו של מאיר, איציק וקרן קדוש.

סיגל קליין וקרן קדוש מיוחד לרגל חג שבועות (צילום: מאיר אליפור)

סיגל קליין וקרן קדוש מיוחד לרגל חג שבועות (צילום: מאיר אליפור)

"אנחנו גאים ושמחים לפעול בירושלים כל כך הרבה שנים, ובמיוחד נהנים להמשיך את המפעל אותו הקים אבא שלי, הקונדיטור המוכשר", אומר השבוע איציק קדוש, "בתפריט העכשווי יש אפילו מספר קינוחים שהמשיכו ללוות אותנו עד היום, כמו למשל עוגת סברינה אישית, שעברה אמנם שדרוג בחומרי הגלם, אבל על בסיס אותו המתכון של אבא".

קרן קדוש מיוחד לרגל חג שבועות (צילום: מאיר אליפור)

קרן קדוש מיוחד לרגל חג שבועות (צילום: מאיר אליפור)

לרגל חג השבועות, שיצוין ביום שלישי , 30.5, ובהשראת הקינוחים שהוגשו השבוע לגברת הראשונה של ארצות הברית, מלניה טראמפ, ולרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו בביקורן במרכז הרפואי הדסה עין כרם, משתפים קרן ואיציק קדוש, שף וקונדיטור ובעלי קפה קדוש, את קוראי "כל העיר" מתכון לקינוח יפהפה, מרשים ואולי הכי חשוב – קל להכנה. כזה שאם תגיעו איתו לשולחן החג תזכו לשבחים מכל עבר.
מדובר על קינוחים חגיגיים של קרם גבינה ופירות, מנות אישיות מרשימות של קרם גבינה אפוי ונימוח, על בסיס של בצק פריך ובתוספת פירות העונה.

סיגל קליין מיוחד לרגל חג שבועות (צילום: מאיר אליפור )

סיגל קליין מיוחד לרגל חג שבועות (צילום: מאיר אליפור )

 

***

מיוחד לשבועות: סודות הקאדה הירושלמי

תולדות הבורקס הירושלמי

תעצרו רגע, אוכל הרחוב הכי טוב בירושלים

***

קינוחים חגיגיים של קרם גבינה ופירות

מנות אישיות מרשימות של קרם גבינה אפוי ונימוח, על בסיס של בצק פריך ובתוספת פירות העונה
קרן ואיציק קדוש, שף קונדיטור "קפה קדוש"

המצרכים לבצק פריך:
270 גר' חמאה
160 גר' אבקת סוכר
50 גר' אבקת שקדים
500 גר' קמח
4 גר' אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים

אופן הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את המצרכים היבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה, מלח).
3. כשתערובת החמאה והסוכר תפוחה מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שיבלעו.
4. מוסיפים מחצית מהחומרים היבשים ובוחשים.
5. מוסיפים את החצי השני ובוחשים לתערובת אחידה.
6. כלל חשוב בבצק פריך: להמעיט בלישה. ברגע שהבצק נוצר – להפסיק ללוש.
7. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים.
8. לאחר שעתיים מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר.
9. בעזרת סרגל חותכים למלבנים או קורצים בכוס עיגולים גדולים (יש לתכנן מראש את מידות הבצק כך שיהיו גדולים מעט מתבניות עוגות הגבינה).
10. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־12 דקות.

המצרכים לקרם גבינה:
450 גר' גבינה
160 גר' סוכר
100 גר' שוקולד לבן
550 גר' קרם פרש או שמנת
2 ביצים
2 חלמונים

אופן הכנת הקרם:
1. מערבבים את הגבינות עם הסוכר.
2. ממיסים את השוקולד הלבן ומוסיפים לתערובת תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מכניסים את תערובת הגבינה לתבניות אישיות בכל צורה שהיא, והעיקר שתתאים לבצק הפריך שהכנו.
5. אופים בחום של 130 מעלות במשך 25 דקות.
6. משאירים בתנור עד שיצטננו ומכניסים לקירור למשך הלילה.

הרכבת הקינוח:
1. מכניסים את התבניות לשעה למקפיא ומחלצים מהתבנית בעוד עוגות הגבינה קפואות.
2. מניחים על התחתיות האפויות ומקשטים בפירות טריים: פטל, חצאי תותים, פלחי משמשים, חצאי ענבים. (אם מעדיפים ללא פרי ניתן להקציף שמנת מתוקה, לזלף ולקשט).

מגוון עוגות לרגל חג השבועות (צילום: מאיר אליפור)

מגוון עוגות לרגל חג השבועות (צילום: מאיר אליפור)

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר