פוקאצ'ה-בר (צילום: חיים יוסף)
פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)

פתוח בשבת בירושלים: כבר 24 שנה שהפוקאצ'ה-בר מאכילה משפחות בשבת

המסעדה הירושלמית פוקאצ'ה-בר, שפתוחה גם בשבת במרכז העיר, פועלת כבר 24 שנה ומציעה למשפחות בירושלים וגם מחוץ לעיר אופציה קולינרית טעימה במיוחד

פורסם בתאריך: 26.12.19 10:24

אין ירושלמית או ירושלמי שלא מכיר את הפוקאצ'ה-בר במרכז העיר. המסעדה שפועלת ברחוב רבי עקיבא כבר 24 שנה האכילה לא מעט משפחות, שמגיעות למקום גם בשבת בצהרייים. בשנות ה-90 עלתה המסעדה לכותרות כשחרדים הפגינו מולה בשבת, בזמן שחילונים וחילוניות בילו במקום. מאז עברו ים של מנות טעימות במסעדה, ופעילותה כבר הפכה לעובדה מוגמרת כחלק מתרבות הבילוי בירושלים.

המסעדה, למי שבכל זאת לא מכיר, פועלת במבנה ערבי עתיק יומין והיא מציעה תפריט מגוון: פסטות, פיצות, בשרים – וכמובן פוקצ'ות ייחודיות, שיוצאות חמות-אש מהטאבון המרכזי שבפאטיו.


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת8"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)

פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)


"בסופי השבוע מגיע מגוון לקוחות, בעיקר משפחות ותיירים", מספר גיא ידידיה, מבעלי המסעדה. "מגיעים אנשים שמעוניינים בארוחה באחת מהפינות השקטות של המקום, וגם אנשים שרוצים לשבת על הבר ולשתות דרינק טוב. אנחנו פתוחים בכל יום, וגם בשבת, מהבוקר ועד אחרון הלקוחות".

"הרעיון של המקום הוא שבמרפסת יש טאבון מרכזי", מציין ידידיה. "אנחנו אופים בו פוקצ'ות בשריות וחלביות. למשל יש פוקצ'ה חזה אווז עם מוצרלה מותכת ופטריות שמפיניון, וגם פוקצ'ה לחמא בעג'ין, של בשר טלה ובשר בקר, עם חצילים, ירקות וטחינה".

מנות ייחודיות? "יש דג לברק מפורק על חציל, עם טחינה וסלסת עגבניות", מספר ידידיה. "ויש כרובית שנאפית גם היא בטאבון ומוגשת לצד איולי חרדל; ונתחי בשר מיושן נמכרים לפי משקל, למשל ניו יורק או פורטרהאוס".


פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)

פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)


ידידיה מדגיש כי המוצרים של המסעדה כשרים. "חשוב להדגיש שהבשר הוא כשר", הוא אומר, "למרות שהמסעדה פתוחה בשבת ואין לה תעודת כשרות. אנחנו לא מגישים לדוגמא בשר חזיר".

הפוקאצ'ה פועלת במהלך שאר ימי השבוע, כשלעתים מתקיימים במתחם אירועים פרטיים – כמו בר מצווה, בת מצווה וגם ימי הולדת.

טווח מחירים? כ-80 שקלים לסועד.ת.

מתי לבוא?
ימים שישי ושבת: החל מ-10 בבוקר ועד אחרון הלקוחות.
ימים ראשון עד חמישי: החל מ-10 בבוקר ועד אחרון הלקוחות.

איפה?
"פוקצ'ה בר", רחוב רבי עקיבא 4, ירושלים.


פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)

פוקאצ'ה-בר (צילומים: חיים יוסף)




תגובות

7 תגובות
7 תגובות
  1. ירושלמית

    מקום גרוע בהחלט.
    שירות נוראי ואוכל בינוני מינוס.
    הסיבה היחידה שהולכים אליהם היא כי אין יותר מדי אופציות בשבת
    אחרי ביקור אחד ככל הנראה לא תחזרו.
    פראיירים רק מתחלפים…..

  2. ירושלמי ותיק

    למזלם אין יותר מדי מבחר בשבת והמרכז העיר ,
    כלום מהתמונות המקצועיות שפרסמתם לא קשור לאופן ההגשה במקום , שלקוח שבוי אני כל הזמן מתבעאס מהשירות, רמת עובדים ירודה או לפחות לא קשובה וזה פועל יוצא של השירות .
    האוכל בסדר , נסבל עד טעים ברובו אבל לא יותר מזה .
    בקיצור , חוסר אלטרנטיבות כירושלמי מחזיר אותנו לכאן מדי פעם ולא כי היינו בוחרים במקום הזה ונראה שבעלי המקום כבר מזמן לא סופרים את הלקוחות , בשנים הראשונות ללא ספק המקום היה שוס עם דגש על היה ומזמן

  3. תומר

    על הפנים של מסעדה. הושיבו אתנו מתחת למרזב עם יונים שחירבנו לנו על האוכל… בעעעהההה

  4. שמשלה

    חחחח
    מסעדה כשרה
    פתוחה בשבת
    מבשלת בשר וחלב ביחד
    אבל
    בואו לא נשכח לא מבשלת חזיר!!
    שמעתם??
    כשרה, פתוחה בשבת, בשר וחלב ביחד
    אבל אין חזיר

    צדיקים גמורים!
    יהודים כשרים ונראים

  5. מירי

    אוכל ברמה .בטח…..
    במילה אחת .הטאבון במרפסת מייצר =זבל
    גואל נפש של אוכל .
    הבשר חזה אווז אם הגבינה מוצרלה .
    גורם לסרטן

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר