ההגדרה "מוסד ירושלמי" הפכה להיות קטנה עם השנים על "בארוד", המסעדה של דניאלה לרר בחצר פיינגולד, שפועלת כבר 25 שנה. בכל השנים המסעדה פתוחה בשבתות, אז גם פוקד את המקום קהל של מבקרים שמגיע מחוץ לעיר.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת"
"כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם
תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]
"היום כבר מתארחים אצלי הנכדים של הלקוחות הוותיקים שלי", אומרת לרר, "בארוד הוא באמת מקום שונה ממקומות אחרים. 25 שנה זה חתיכת חיים. זה מקום חוויתי: אפשר למצוא כאן הרצאות מעונבות, השקות ספרים ולפעמים אפשר למצוא כאן חגיגה עד אור הבוקר עם שירים של אריס סאן. אין עוד מקומות כאלה".
התפריט בבארוד החל בימיו הראשונים כתפריט ספרדי-ירושלמי, "התחלתי עם מה שבישלתי לילדים שלי, ומה שאמא שלי בישלה לי", מספרת לרר, "משם זה התרחב לאוכל בלקני עם מנות גם מטורקיה, מיוון ומבולגריה, לצד מנות בר קלאסיות כמו פאי רועים, קדירת כבש בגינס, ספריבס ואוסובוקו. בארוד זו מסעדה ששפים מאוד אוהבים, וכל השפים הגדולים אכלו אצלנו כמה וכמה פעמים".
גם תפריט האלכוהול של הבארוד אינו שגרתי. "אפשר למצוא אצלנו אוסף מיוחד של משקאות ממזרח אירופה", מספרת לרר, "כל מיני שנאפסים שאין במקומות אחרים. יש לנו ממש אוסף פרטי של משקאות מיוחדים. לא וויסקי או קוניאק רגילים אלא תזקיקי פירות ממזרח אירופה". על קירות הבארוד אפשר למצוא גם אוספים של ציורים, שטרות כסף מרחבי העולם או פותחני בקבוקים, שהפכו לסימן ההיכר של המקום.
בעבר חלק "בארוד" את חצר פיינגולד עם מסעדות מובילות נוספות, שכולן נסגרו בינתיים. "בשבת המסעדה פתוחה מהצהריים וניתן ליהנות מכל החצר. המקום שלי הוא אחר, וכנראה בגלל זה החזקנו מעמד כל השנים לעומת אחרים שהיו פה", אומרת לרר, "יש כאן הכל, גם לצעירים וגם למבוגרים. היו אצלי חתונות ויש כבר משפחות שלמות שהן לקוחות קבועים שלי. הורים שישבו אצלי קבוע, ואז הילדים, והיום גם הנכדים כבר יושבים אצלי".
מתי לבוא?
ב'-ה': 1:00-17:00
שבת: 1:00-12:30
ראשון: סגור
איפה?
"בארוד", חצר פיינגולד, דרך יפו 31, ירושלים.
תגובות