צמד הירושלמים יואל צ'ונה (הפתילייה) והיזם אוהד יעקובי, בן למשפחה מוכרת בירושלים (הכורדי הגרעיני), הקימו את מסעדת שישליק בספטמבר 2019 בקונספט מהפכני. הם מציעים שיפוד (קבב, פרגית, כבד עוף, מרגז, כנפיים) ב-12 שקלים בלבד! ישנם גם שיפודים יקרים יותר כמו אנטריקוט מיושן, חזה אווז (26), כבד אווז (49) וגם עגבנייה ובצל (6 ש"ח לשיפוד). בכל מקרה הרעיון הוא זהה – שיפוד טעים בזול – וזה שווה הכל. הרעיון המקורי מבוסס על המהפכה החברתית, כן, אותה מהפכה שהחלה בקיץ ההוא ב-2011, וצברה תאוצה בעשור האחרון. ועכשיו רוצים היזמים להכניס את המהפכה גם לשוק המסעדות הירושלמי. "המטרה שלנו היא בראש ובראשונה לתת לקהל שלנו חוויה מתקנת, אחרי ששבעו ממסעדות יקרות ומנופחות. אנחנו כאן על מנת להעניק אוכל איכותי וטעים, בשר משובח, ובמחיר שכל ירושלמי יוכל לבוא ולהתפנק עם המשפחה", מספר היזם אוהד יעקובי, אחד משני השותפים. פינת המטבלים והסלטים עשירה לא פחות, ותמצאו בה: טחינה, חומוס גרגירים, סלט ירקות, צ'יפס, חמוצים, וגם אורז שעועית. כל המנות הראשונות והמטבלים מוגשים בצלחות גדולות יחסית, במחיר אחיד של 12 ש"ח למנה. פיתה תקבלו עבור 2 שקלים בלבד, ופחית קולה תעלה לכם לא יותר מ-6 שקלים. זוהי חברים, מהפכה חברתית לכל דבר. ומעבר למהפכה יש כאן בשרים כל כך טובים, שאתם חייבים לעצור הכל וללכת לאכול, קודם כל.
על כל המנות בתפריט מנצח ה"אחד והיחיד", כפי שקוראים לו הלקוחות במקום, יואל צ'ונה, מסעדן בכל רמ"ח אבריו, בעל ניסיון עשיר, דיוק פנומנלי בפיזור כמויות התבלינים, ואדם בעל חוש מיוחד שיודע להשביע את כל אורחי המסעדה ולגרום להם ליהנות מכל ביס, תוך שהוא מפזז בין השולחנות ומוודא שכולם מרוצים. שישליק מעניקה לקהל לקוחותיה שילוב מנצח – מקום מרווח אבל לא מדי גדול, כזה שמספק אינטימיות, וגם כזה שדואג לתת לכל אחד הרגשה שהוא בן משפחה. מרגע שנכנסים למסעדה רואים ממול את כל סוגי הבשרים המונחים על הבסטה, ואפשר לתת לעיניים להוביל, ולראש לבחור. אתה מצביע ובוחר ישירות את השיפוד שאתה רוצה, משלם, עורך לעצמך בשירות עצמי צלחת וסכו"ם (כאן אין מלצרים וזה חוסך לכם תשלום עבור השירות). לאחר מספר דקות קוראים בשמך ואתה מקבל את הבשרים הטריים והחמים שלך ישירות לתוך הצלחת. נשמע טוב? חכו שתרגישו את הטעם.
המיקום הנהדר של המסעדה בלב שכונת תלפיות הירושלמית, ברחוב יד חרוצים 23, מאפשר למגיעים למקום לקפוץ באמצע יום העבודה או יום הסידורים בלי להיתקע בפקקים, ועם שפע של חנייה שנמצאת ברחובות הסמוכים. החוויה חייבת להיות חיובית. המיקום המצוין מאפשר להמוני עוברי האורח שמסתובבים בין החנויות ביד חרוצים השוקק, להביט במסעדה החדשה שקמה לה בשנה האחרונה ולקפוץ לבקר, כי אין ברירה, זה נראה כל כך מושך מבפנים ומבחוץ. והסקרנות הופכת לתאווה, שהופכת להרפתקה שמתחילה כבר מהשיפוד הראשון.
ואם לאחר הארוחה מתחשק לכם לקנח עם מלבי טעים (6 ש"ח בלבד) – זו גם אופציה טובה. באתם עם בת הזוג? במקום תמצאו גם מגוון בקבוקי יין שישלימו את הבילוי הרומנטי שלכם, ויהפכו את הערב החביב ללילה מושלם. מרגע לרגע אני מבין כמה טוב הגורל שהפגיש ביני לבין "שישליק".
במפתן המסעדה אני פוגש את יורי, אביו של אוהד ואחד האנשים הנחמדים שיצא לי לפגוש. "אתה נראה כמו אב גאה", אני אומר לו. "המקום ממוזג ונעים, האווירה מחויכת ושלווה, טוב, ככה זה כשכולם שבעים ומרוצים", הוא עונה בחיוך רחב. ואי אפשר שלא לדבר על האירועים במקום. כמעט כל ערב נערך אירוע, גדול או קטן, ימי הולדת, בר\בת מצווה, שבע ברכות, מסיבת הודיה, אפשרות לבריתות (במקום כיסא סנדק על שמו של יוסף צ'ונה ז"ל – אביו של יואל). אירוע במקום מאפשר לחוגגים ליהנות לא רק מבשר מעולה, אלא גם מאווירה כיפית והכל במחירים מעולים.
איך התגובות של הלקוחות?
אוהד: "לפני כחודש הגיעו שתי משפחות דתיות מגילה, שהזמינו ואכלו ב-170 ש"ח ביחד, ובסיום הארוחה סיפרה האם כי זו הפעם שהם הרשו לעצמם לצאת כל המשפחה למסעדה, והילדים כל כך נהנו מהאוכל הטעים. מאז הם חזרו עוד מספר פעמים. זה סיפור שאומר הכל". במקביל לסיפור של אוהד, עשיתי סיבוב בעצמי ושאלתי שניים שלושה שולחנות, איך הם נהנים מהארוחה. התשובות היו מגוונות, אבל כולן חיוביות ואסירות תודה על הטעם המשובח, היחס הנפלא והאווירה המצוינת במקום.
רונן, בן 22 מירושלים, מגיע לכאן מדי פעם עם חברתו נעמי, ונהנה כל פעם מחדש: "האווירה במקום על הכיפאק, הבשרים חבל הזמן, והשירות – כל מילה מיותרת. זה כל מה שאנחנו מבקשים מבילוי קטן ומהמסעדה שאנחנו יוצאים אליה – לכן בחרנו גם הפעם ב"שישליק". המחירים נוחים, אטרקטיביים, כאלה שמתאימים לכל סוגי האוכלוסייה." נעמי מבקשת להוסיף: "אמנם המחירים מעולים, אבל זה לא בא על חשבון האיכות, הכמות והשפע. פשוט כיף".
יחיאל, בן 21, מבית"ר עילית, הגיע עם דודו וסבתו, והוא מספר בהתלהבות: "במסעדות הבשריות במגזר החרדי, לרוב, בגלל שיש הכשר טוב, זה בא על חשבון פרמטרים כמו שירות, ניקיון, אופי המסעדה, היחס ועוד. כאן גיליתי מקום שנותן לי גם הכשר טוב, וגם אוכל מצוין".
מסעדת "שישליק" (צילום ארנון בוסאני)
השעה כבר 19:00, והמקום הולך ומתמלא, אני שואל את אוהד מאיפה כולם מגיעים? אוהד: "האמת שלא עשינו פרסום, אנשים באים מפה לאוזן, אוהבים את החוויה ואת היחס שהם מקבלים פה, וכמובן את הבשר האיכותי שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר".
לסיכום אני ממליץ בחום לקחת את עצמכם ולהגיע למסעדת שישליק – תמצאו פה אוכל מצוין, קונספט חדשני, אווירה מהממת, וגם – לא תרגישו את זה בכיס, חשוב מאוד.
כתובת: יד חרוצים 23, ירושלים
טלפון: 02-6790799
לפייסבוק: שישליק – Shishlik
כתבה שיווקית
תגובות