מסיבות הסיום בעיצומן, תקופה שהילדים מצפים לה כל השנה – נערכים לזה כמו למלחמה, ורק לנו ההורים זאת מלחמה אמיתית.
הרי לא מדובר רק במסיבות בגנים ובכיתות, מדובר גם במסיבות בחוגים ובתנועות. תקופה אינסופית של הכנות, אימונים והתארגנויות. ריצות ממסיבה למסיבה, שחלילה לא נפספס דקה של האוצר על הבמה.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- ההגנה על ילדינו צריכה להיות בכל גיל
תאחדו את זה עם העובדה שמחג שבועות כולם בערך בחזרות, ותקבלו ילדים לא מאופסים, לא לומדים מלאי התרגשות ואנרגיות של ציפיות. או במילה אחת: כיף!
ומה לגבי ההכנות שלנו? ראשית הג'גלינג של השעות. לא תמיד המסיבות מתחילות בשעות נוחות. אז לוודא שלא קבענו שום דבר נוסף על המאורע. לזכור מה ביקשו מבחינת לבוש, כיבוד, מתנות, והוראות.
להכין מראש את המדים, תלבושת, אביזרים שהילד נדרש להביא במסגרת תפקיד חייו. לא לשכוח מה לאיזה יום, ובעיקר לא לשכוח שום פריט בסל הכביסה. הכל צריך לעמוד מדוגם, מכובס ומגוהץ לקראת שעת האפס היעודה. ואוי ואבוי לנו אם נתבלבל או נטעה.
ואם במסיבות עסקינן, נושא נוסף וחשוב לא פחות – רשימת הכיבוד – האיום האמיתי של כל הורה. מי לא מכיר את ההמתנה מורטת העצבים לקבלת הדף בו נתבשר בחלוקת הפריטים. או לחילופין, לתליית הרשימה על דלת הכיתה להרשמה.
רשימת הכיבוד היא כמו יריית פתיחה לריצה, השניה הזאת שאתה מתפלל לאלוהים שתגיע ראשון ותספיק להרשם למשהו קנוי, חד פעמי, שתייה, עוגיות, שימורים. כל הורה מוכן להביא את כל אלו והעיקר שלא להתקע עם הכנת פלטת פירות, ירקות חתוכים או עוגות ופשטידות.
כי בינינו למי בכלל יש זמן בין שלל המסיבות עוד לעמוד ולהכין פלטות כאילו מדובר בהזמנת קייטרינג למעון ראש הממשלה.
ואם יורשה לי לומר מילה בעניין, אם אתם מכינים רשימות בכיתות, רחמו על האימהות בחופשת לידה. תנו להן משהו קל. מוכן. הן גם ככה בקושי זזות, אל תאתגרו אותן במטלות מורכבות נוספות. (כן כן אני מדברת מניסיון. פלטת ירקות חתוכים או קילו בצק לפיתות, היה הדבר האחרון שחשבתי להכין).
ובנימה אופטימית זאת, חייכו חיוך גדול. תכף המרוץ הזה נגמר והחופש הגדול מתחיל. וזה הורים יקרים, מרוץ בפני עצמו.
תגובות