לתל אביב יש את שדרות רוטשילד – הלב הפועם של העיר ושל סצנת ההיי-טק שלה, במרכז "העיר הלבנה" ההיסטורית והיפה כל כך שלה.
ומה יש לנו בירושלים? מי המקבילה שלנו?
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- הזירה של אתר "כל העיר"
התשובה המיידית שאנחנו החילונים שולפים היא "מדרחוב יפו", נכון? שילוב של יופי, היסטוריה, מרכז פועם עם שוק מחנה יהודה, כיכר ציון, העירייה ועד לשדרות ממילא והעיר העתיקה.
אבל בהסתכלות קדימה, על המגמות של ירושלים ועל ההזדמנויות שלה, אני סבורה שאנחנו צריכים לחשוב גם על מקום אחר, 2 דקות הליכה ממדרחוב יפו, ובמקביל אליו.
מאה שערים.
רחוב מאה שערים, ולמעשה שכונת מאה שערים, הן שילוב של ההיסטוריה של העיר: המבנים העתיקים, הסמטאות המיוחדות, התרבות הייחודית, האנרגיות הקצב המהיר, והאמת- גם חלק משמעותי מהעתיד של העיר, הקהילה החרדית.
למאה שערים יש פוטנציאל כלכלי אדיר ובלתי ממוצה. אזור נגיש בתחבורה ציבורית אליו אפשר לקפוץ לעשות קניות. שכונה מדהימה מבחינה תרבותית, היסטורית וגם אדריכלית שיכולה להפוך למוקד של תיירות פנים וחוץ, וגם – הלב הפועם של הקהילה החרדית, שבשנים האחרונות מתפתחת בה, גם אם לדעת רבים לא מספיק מהר, פעילות של היי-טק, יזמות עסקית ואף השכלה גבוהה.
מי שמכיר את הפעילות המדהימה של גופים כמו קרן קמ"ח, קמא-טק, "תמך", קרן ידידות טורונטו ואחרים, יודע כבר על איזה פוטנציאל אדיר מדובר.
במקום לחשוב על מאה שערים כ"קופסה סגורה" ומנותקת מהעיר, בואו נחשוב, יחד עם ההנהגה החרדית, איך ממצים את הפוטנציאל האדיר השלה. ירושלים יכולה וצריכה להיות "התל אביב של החרדים" – הלב הפועם הכלכלי, עסקי ויזמי של הקהילה החרדית בישראל. ומאה שערים? היא יכולה וצריכה להפוך לשדרות רוטשילד שלנו.
מירב כהן,
מנכ"לית Crowd Action – סטארט אפ המסייע לצרכנים, לשעבר חברת מועצת העיר,
תושבת ירושלים.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
לא, תודה.