מחצית השנה הגיעה.
תעודות, פירות יבשים, התרגשות, וכמובן: "בית מארח". אותו צמד מילים שכל הורה חושש ממנו.
וזה לא משנה באיזה צד אתה. מארח או מתארח. בכל מקרה לילדים זאת חגיגה, להורים מיגרנה.
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באנדרואיד
- להורדת האפליקצייה של "כל העיר" באייפון
- מדריך העסקים הגדול של ירושלים
- לכל הטורים של מיכל פישמן-רואה ב"כל העיר"
אם אתה הורה לילד מתארח, זאת עוד מטלה ביומן העמוס ממילא של הג'אגלינג היומיומי בין עבודה-ילדים-חוגים-בית-קריסה.
אם אתה הורה לילד מארח, זאת עוד מטלה בנוסף לכל מה שצויין לעיל, עם תוספת קניה – ארגון – חשיבה יצירתית – ארגון הבית לפני – וואליום – ארגון הבית אחרי.
בכל מקרה זה מאתגר. אבל כמו שכבר דיברנו, להיות הורים זה חיינו, ולכן גם בית מארח נוצר בשבילנו.
אז מה הוא בעצם בית מארח? בית מארח זאת הזדמנות לגבש את ילדי הגן/בי"ס בפעילות משותפת אחרי שעות הלימודים. בדרך כלל מדובר בקבוצות קטנות של עד 6 ילדים.
על החלוקה אחראית הגננת/מורה, והיא גם מכתיבה את נושא הבית המארח. בדרך כלל בכפוף לעונה. והשנה מאוד חזק נושא "70 שנה למדינת ישראל".
מפגש בית מארח יערך בשעות אחר הצהרים, למשך כשעתיים. הזמן יתחלק לפעילות בנושא שנקבעה מראש, יצירה מושקעת – אותה הילדים יקחו הביתה, ונשנושים משותפים.
חושבים לארח אבל נשמע לכם מלחיץ? לא כל כך. הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לשרוד בשלום.
ראשית, היעזרו בפינטרסט. תוכלו למצוא שם רעיונות מדהימים ובדרך כלל קלים לביצוע. הרעיונות שם מגובים בתמונות והסברים מפורטים.
תבחרו 2 או 3 רעיונות שמתאימים לכם כהורים ליישם. שימו לב לחומרים בהם תשתמשו. כדי להוזיל עלויות, תבחרו פעילויות שניתן לשלב בהם חומרים ממוחזרים כגון גלילי נייר או מהטבע כגון עלים. את השלמות החומרים תקנו בחנות סטוק. הקפידו על חומרים שאינם רעילים ורחיצים.
הציגו לילדכם את האופציות ותבחרו ביחד אחת מתוכם. חשוב שהילד יהיה שותף לתוכנית. למנוע מבוכה כשיגיעו כל החברים, ורק שלכם יישב זועף ופגוע בגלל ש"לא בא לו על היצירה הזאת בכלל".
תתכננו את זמנכם ליצירה ולאכילה. חלקו את הזמן כך שימלאו את השהייה של הילדים, ולא ישאירו לכם חורי זמן של ילדים משועממים. שזה כידוע מתכון לאסון.
המלצה שלי.
לכו על נשנוש שהוא גם ארוחה. ככה הילדים שותפים לכל ואפשר לחלק את הזמנים לטובתכם. לדוגמא:
הכינו מראש כדורי בצק, קערה של רוטב עגבניות, וקערות של תוספות אהובות כגון: תירס, זיתים ופטריות. וכמובן גבינה צהובה.
עם הגעת הילדים, תתנו להם ליצור פיצות אישיות. כשיסיימו להכין תכניסו את הפיצות לתנור, ותתחילו להכין את היצירה. עד שהפיצות יהיו מוכנות, תסיימו עם היצירות.
הניחו את היצירות לייבוש, והושיבו את הילדים לאכול את הפיצות שהכינו. ככה עד שיילכו, היצירות יהיו יבשות ומוכנות לתזוזה.
והנה העברתם שעתיים מסודרות. הילדים בישלו, יצרו ואכלו. הכל מעשה ידיהם. הם יוצאים שבעים ומאושרים, ואתם זוכים בילד אחד גאה, ופורח עד העננים. וזה… אחרי הכל, השמחה האמיתית בלהיות הורים.
תגובות