"כבר שבוע אנחנו נתונים למתקפה חסרת רחמים של להקת עורבים", מתארת דיירת בשכונת משכנות האומה בשיחה עם "כל העיר", "להקת עורבים התמקמה על עץ בשכונה וכל מי שעובר באזור נתון למתקפות מצד העורבים. הם לא פוחדים לתקוף ואף הגדילו ו'הורידו' פאה לאמא שבאה לקחת את ילדיה מגן הילדים הממוקם ליד העץ. גם מתפללים ההולכים לבית הכנסת הסמוך מספרים שהעורבים מעיפים להם את הכיפות. פנינו לעיריית ירושלים, ושם ענו לנו שאין הם מטפלים במפגע כגון עורבים, ועלינו לטפל בנושא בעצמנו, כמובן שביונים או עכברושים הם מטפלים אבל לא בעורבים.
"לכן פנינו למומחים שיעזרו לנו", היא מספרת, "אבל קיבלנו תשובות מצחיקות כמו להכין דחליל בצורת עורב ואולי הם יברחו, או לחכות שהגוזלים יגדלו ואז הם יעזבו לבד. האם אנחנו צריכים להמשיך להתנהל כך ולהיות חרדים להתקפה בלי שאף אחד יעזור לנו? העורבים הם בעלי זיכרון ארוך, חכמים ומתוחכמים כך שלא ניתן לעבוד עליהם ולכן כשאחת מהדיירות גירשה אותם מהמרפסת מאז הם לא מפסיקים לתקוף אותה בבית שלה".
העורב משתייך לסדרת ציפורי שיר, בשל מבנה איבר השמעת הקול שלו למרות ששירתו לא הכי ערבה. הוא נחשב לגדול מבין ציפורי השיר, ועל אף כנפיו ויכולתו לעוף, את רוב זמנו הוא מבלה על הקרקע בחיפוש אחר מזון. משקלו יכול להגיע עד 1.5 ק"ג והוא ניזון בעיקר מנבטים, פירות, אבטיחים, מלונים, אגוזי פקאן ופגרים שהוא מוצא על הכבישים והמדרכות. כמו כן, הוא טורף ביצים וגוזלים וציפורים חלשות.
מהעירייה נמסר: "עורבים ויונים הינם חיות בר החיות במרחב העירוני. ככלל, עם קבלת פנייה בנושא מטרד מסוג זה שולחת העירייה פקחים לבדיקת הנושא ופועלת לטיפול במטרד באמצעות גיזום עצים ושמירה על היגיינה סביבתית, אשר הם הגורמים המרכזיים להימצאות העופות במרחב. בנוסף, העירייה מטפלת אף במקרים נקודתיים של תקיפה מצד עורבים. באשר לשכונת משכנות האומה, הפנייה הועברה לטיפול הווטרינר העירוני אשר יבדוק את הנושא בהקדם".
תגובות