אחרי פסח שמח לכולם, או בשמו הידוע יותר, חג חיזל"וש שמח!
אין כמו הידיעה הזאת שעכשיו חוזרת השגרה הברוכה חזרה למחוזותינו.
ילדים למסגרות, ימי עבודה ושעות קבועות, חוגים ואפילו שיעורים. הדברים הקטנים שעוזרים לכולנו לשרוד את הימים.
- תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר" [email protected]
אז סיימנו את החג הארוך שבו כולם מתלוננים שאין מה לאכול, ארזנו את הכלים המיוחדים ששמורים רק לשבעה ימים, או לחילופין חלקנו הוציאו את החמץ מהמחבואים. ועכשיו, כולם מאושרים.
האמנם חוזרים לשגרה? בעיניי זאת אשליה. לפנינו תקופת הטקסים. יום השואה, יום הזיכרון, יום העצמאות ולקינוח – חג השבועות.
המשותף לכולם הורים יקרים הוא ימים קצרים, טקסים ארוכים, מילת האימה "חופשים", אבל הכי בולט, וזה חשוב לזכור – החולצות הלבנות שמככבות מאוד בתקופה הקרובה.
זכרו את דבריי המוגשים לכם פה כשירות לציבור – היערכו מראש, ואל תתפסו לא מוכנים, מלאי של חולצות לבנות בוהקות, זה מה שהימים הבאים מזמנים. ומרפי קובע שמשהו תמיד יקרה להן באותו היום, אז תוודאו שיש לכם מספיק חולצות ופתרונות, לא להיות ההורים ששלחו את הילד לטקס בחולצות צבעוניות ומגוונות…
ואם אפשר כמה מילים ברצינות: מערכות החינוך מספקות לילדים הסברים על הימים שמגיעים, התכנים מותאמים לגילאים ובדרך כלל מאוד מתומצתים. לא לכל ילד ההסברים ברורים, לא לכל ילד התכנים חודרים, ולא לשכוח את עניין הצפירות שיכולות להותיר ילדים מבוהלים.
זכרו כי לפני הכל הילדים שלנו, ואנחנו ההורים. מצאו זמן לשבת לפני כל יום מיוחד שמגיע, ולהסביר לילדים בגובה העיניים, במילים פשוטות ומותאמות גיל, למה נועד כל יום שמציינים. אין צורך להיכנס לעומק הזוועות, אבל חשוב להשמיע את הבסיס, וגם לשאול את הילד מה למד, מה הבין ומה הסיק לקראת התאריכים.
אל תשאירו את הידע הזה, המורכב והבאמת חשוב – בעיקר כמעצב דמות וזהות יהודית ישראלית רק לצוות החינוך. היו שותפים, קשובים ומעורבים בהקניית ידע נכון ומדויק לילדים.
אנחנו מגדלים פה דור שמעניק תשובה לכל מה שעמנו עבר, בידינו לספר ולא לשכוח, להנציח ולכבד את זכרם של מי שאינם.
מיכל
תגובות