במרכז הרפואי הדסה, ירושלים החלו לשלב את חובשי, בוגרי ונהגי מד"א בימי השתלמות מעשיים ביחידה לצנתור מוחי ושבץ מוחי. בהדסה מציינים כי המטרה היא ללמד את צוותי מד"א על התהליך אותו עובר המטופל מרגע הגעתו אל בית החולים, במקרים של חשד לשבץ מוחי, ועד לשחרורו – "זו מעין היכרות עם 'הצד השני של המטבע'", מסבירים בהדסה.
פרופ' רונן לקר, מנהל היחידה לשבץ מוחי ביחידה הנוירולוגית הוותיקה בהדסה, מדגיש כי "היוזמה שלנו אל מול אנשי ההדרכה של מד"א ירושלים נוצרה כאשר הבנו שחשוב מאוד להראות לצוותים הלכה למעשה, על ידי המומחים בתחום, מה עובר המטופל מרגע הגעתו אל בית החולים. ברגע ההודעה ממד"א על הגעת מטופל עם חשד לשבץ מוחי, ממתין להם נוירולוג מחוץ לחדר המיון, ואז מוביל את המטופל לבדיקת הדמיה מידית של CT על מנת לקבוע המשך טיפול. מכאן מתחילה שרשרת מהירה של קבלת החלטות בנוגע לטיפול מאחר והזמן הוא גורם קריטי.
"אנו מחליטים בכל מקרה של שבץ טרי שעבר הדמיה מתוחכמת, האם עלינו להמיס את הקריש שנוצר במוחו באמצעות תרופת TPA או באמצעות צנתור", מוסיף פרופ' לקר. "לאחר קבלת הטיפול המידי, המטופל מתאשפז ביחידה לטיפול נמרץ נוירולוגי ולאחר התייצבות במצבו הוא עובר ליחידת השבץ שלנו ובהמשך למחלקה הנוירולוגית. אנו רואים בצוותי מד"א חלק משמעותי מהצוות המטפל ולכן דואגים לחיזוק הקשר, הן המקצועי והן הבין אישי, תוך שמירה על דלת פתוחה ואוזן קשבת לכל שאלה או דילמה – גם בשטח ולאורך כל שעות היממה".
תגובות