"למרות חלוף השנים והגברת המודעות בציבור, ישנו אחוז לא מבוטל של מטופלים – רובם ירושלמים, המגיע באיחור ניכר לבית החולים, כאשר המצב הלבבי כבר מורכב יותר", כך אומר פרופ' חיים דננברג, מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית במערך הלב בהדסה. לאחרונה נחנכו במחלקה חדרי צנתורים חדשים, המצוידים בטכנולוגיות מתקדמות. "המצנתר יכול להיעזר בנתונים ובהדמיות תוך כדי ההליך עצמו, לקבל דטא מדוייק אונליין באשר למטופל ולמצבו ואף לקבל אל חדר הצנתורים – בזמן הצנתור – כל בדיקה או אבחון מוקדמים יותר", מציינים בהדסה.
"המערך הקרדיולוגי בהדסה – לא רק שהתרחב מבחינת גודלו, בהכפלת נפח מיטות ומטופלים", מדגיש פרופ' דננברג, "הוא בעיקר התפתח בהיבטים של צנתורים מורכבים, פרוצדורות פורצות דרך המבוצעות כאן לראשונה בארץ, שימוש בטכנולוגיות שעדיין לא מוכרות בישראל ובכך – מתאפשרת הצלתם של הרבה יותר מטופלים שסבלו ממחלות לב – מורכבות ככל שיהיו. מדובר במטופלים שחשבו שניסו כבר הכל, וההליך שעברו במערך שלנו בהחלט שינה את חייהם. בכנס יוצגו כמובן מקרים שטופלו בחדרים הללו רק לאחרונה, מאז נחנכו".
בהדסה מציינים כי ב-13.3 ייערך כנס הדסה לעדכונים במחלות הלב, עבור רופאי משפחה, שיעסוק במגוון היבטים שבנושאי מחלות לב – האבחונים, המחקרים החדשים, המניעה והגישות הטיפוליות המתקדמות השונות.בהדסה מספרים כי "במהלך הכנס יוצגו על ידי צוות מומחי הדסה בקרדיולוגיה, נפרולוגיה ובריאות לב האישה עדכונים במניעה, בטיפול ובדרכי טיפול חלופיות במצבים שונים, ביניהם אי ספיקת לב, דלף של המסתם המיטרלי, פגם בין מחיצתי, דיסליפידמיה, יתר לחץ וקרישתיות יתר. במקביל יועלו סוגיות ומקרים מלמדים בהם נתקל הרופא במהלך עבודתו – והם בבחינת נושאים חשובים ורלוונטיים לכל הנוכחים".
יוסי א
בספטמבר 2007 הובהלתי להדסה עם אמובלנס. דר' דננברג קיבל את פני ונרגעתי. ראיתי אותו וידעתי שיהיה בסדר. פחות משעה אחרי שהתקבלתי הייתי כבר אחרי צנתור בדרך למחלקה. תודה פרופ' דננברג