מהפכה סביבתית או מפגע סביבתי? על השאלה הזו מנסים לענות תושבי שכונת פסגת זאב בצפון ירושלים, וזאת לאחר שעיריית ירושלים הפכה את הוואדי בפסגת זאב מזרח לפסגת זאב מרכז לבית קברות למכולות אשפה (הצפרדעים הירוקים). התושבים, כמעט מיותר לציין זועמים ותוהים האם כך נראית מהפכה סביבתית?
- למרות המאבק הגדול: אושרה התוכנית להעברת מכללות צה"ל לאגן עין כרם
- השר זאב אלקין: "קיים חשש שבני גנץ יחלק את ירושלים"
- מהפכת הפחים המוטמנים בפסגת זאב – ההתחלה
יש לציין כי מכולות האשפה פונו לוואדי בפסגת זאב כחלק מהמיזם הסביבתי של עיריית ירושלים להחליף את מכולות האשפה ברחבי העיר בפחים טמוני קרקע. אולם במקום להעביר את המכולות למחזור, עיריית ירושלים מרכזת באחרונה את אותם "צפרדעים" בוואדי, כשהמחזה אינו מלבב, ולבטח לא נראה כמו פרויקט סביבתי למרות העובדה שהצבע הירוק בהחלט שולט.
בשיחה עם "כל העיר" מספר תושב פסגת זאב שלמה יהושע, מנהל קבוצת הפייסבוק 'ירושלים בעיות פיתוח' כי "במקום שעיריית ירושלים תפנה את "הצפרדעים" למחזור או למקום שבהם הם צריכים להיות, מכולות האשפה הללו הושארו בתוך הוואדי בפסגת זאב. כבר עבר למעלה מחודש מהפעם הראשונה שבה פנינו לעיריית ירושלים, צילמנו את המכולות והן עדיין לא פונו. כעת זה כבר נראה כמו ערמת גרוטאות ואנשים אפילו התחילו לשפוך שם זבל. התחושבה היא שהמקום הזה הופך לאט-לאט למזבלה, ובעיריית ירושלים אין קול ואין עונה".
יהושע מוסיף ומדגיש כי "אני לא מבין מדוע החליטו על הפיתרון הזה של הצבת מכולות האשפה בוואדי. הרי התוכנית של הפחים המוטמנים היא לא תוכנית שנעשתה מעכשיו לעכשיו. הפחים המוטמנים היו נעולים כמעט חודשיים, כך שהיה מספיק זמן למצוא פתרונות עבור מכולות האשפה הללו. הפחים זרוקים כיום אחד על השני, יש מי שמשליך לתוכם זבל ויש גם מי שמשליך אליהם פסולת בניין הפחד הגדול הוא שבסוף עוד יבקשו מהתושבים לשלם על המפגע הסביבתי הזה".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "על מנת לסיים במהירות האפשרית את פרויקט החלפת מכולות האשפה בפחים מוטמנים, רוכזו כ-150 מכולות אשפה בוואדי המחבר בין פסגת זאב מזרח לפסגת זאב מרכז, במרחק רב מדירות המגורים של תושבי השכונה. הדבר נעשה במחשבה תחילה, על-מנת למנוע הפרעה לתושבים. בנוסף, ריכוזן נעשה היות ומדובר במספר גדול, אותו צריך לשנע בשלבים. עד סוף השבוע מכולות האשפה יפונו מהמקום".
תושב ותיק
שלמה יהושוע. ממש משעמם לך….