במקרים שבהם מתגלה חסר של עצב השמיעה, מוצע שתל חדשני (ABI), המושתל באזור מוגדר על גבי גזע המוח במקום של גרעין השמיעה ולמעשה עוקף את עצב השמיעה החסר. השתלת האביזר מחייבת שיתוף פעולה בין שלושה תחומים: מנתחי א.א.ג, מנתחי מוח וקלינאי תקשורת. מדובר בניתוח מורכב המתבצע כיום רק במספר קטן של מרכזים רפואיים בעולם.
ניתוח כזה בוצע באחרונה במרכז הרפואי שערי צדק בילד בן חמש, שנולד עם חסר בעצב השמיעה. ההשתלה בוצעה על ידי צוות משולב של מנתחי אף-אוזן גרון, נוירוכירורגיה וקלינאי תקשורת בשערי צדק, בשיתוף פעולה עם צוות מומחה מקביל שהגיע במיוחד לניתוח מהמרכז הרפואי NYU שבניו-יורק המשתף פעולה באופן שוטף עם בית החולים.
משערי צדק נמסר כי "הניתוח עצמו בוצע במספר שלבים. בחלק הראשון נפתחה הגישה לכיוון גזע המוח על ידי מנתח א.א.ג ולאחר מכן איתר הנוירוכירורג את המיקום הנכון והשתל, הדומה בצורתו למברשת זעירה, מוקם על גזע המוח. קלינאי התקשורת ביצעו בדיקות אלקטרו-פיזיולוגיות שוטפות על מנת לוודא שהשתל נמצא במקום האופטימאלי לקבלת תועלת שמיעתית מרבית ולא מגרה אזורים אחרים, כמו אזורים מוטורים הנמצאים בסמיכות".
ד"ר רונן פרץ ופרופ' ג'אן איב סישל, אשר אחראים על ביצוע ההשתלות הכוכליאריות בשערי צדק מציינים כי "פתיחת המחלקה הנוירוכירורגית בשערי צדק מאפשרת לנו לבצע פעולות מורכבות ורב תחומיות, שלא יכולנו לבצע בעבר".
יצוין כי הילד התאושש ושוחרר לביתו, כשבשערי צדק מסכמים ואומרים כי "יש אופטימיות רבה שיכולת הדיבור והתקשורת של הילד עם הסביבה תלך ותשתפר עם הזמן".
תגובות