פסטיבל הקולינריה האורבני “מסעדות פתוחות” חוזר לירושלים עם מיטב הריחות, הצלילים, הטעמים והחוויות שיחשפו את המבקרים למגוון התרבויות והרב גוניות שבעיר. הפסטיבל יתקיים ארבעה ימים ברציפות 17-14 בנובמבר, במהלכם ייערכו לא פחות מ-100 אירועים ייחודיים וחד פעמיים המשלבים קולינריה עם תרבות, אמנות וחדשנות. זאת בשילוב מוסדות תרבות ירושלמים מובילים, שפים מוכרים, מסעדות מהשורה הראשונה ואושיות קולינריה מקומיות.
מרב אורן יזמת “מסעדות פתוחות” מספרת כי “ירושלים היא עיר שמצליחה כל פעם מחדש להפתיע ולרגש אותי, אני תמיד מגלה בה עוד פיסת היסטוריה מרתקת, עולם טעמים מסעיר ואנשים מדהימים. לשמחתי יש לנו את הזכות ליצור תכנים קולינריים רבגוניים ותרבותיים ולאפשר דרכם לעוד אנשים להכיר וליהנות מירושלים של טעם”.
גם השנה אירוע הפתיחה הופקד בידיהם של קרן ואיציק קדוש, הזוג שעומד מאחורי הקונדיטוריה והמותג “קפה קדוש”. הזוג קדוש יארח ערב חווייתי וחד פעמי בהשראת הים – בלב ליבו של אקווריום ישראל החדש, בשיתוף תלמידי הקונדיטוריה של דן גורמה.המארגנים מבטיחים ערב מתוק וחד פעמי בין מדוזות זרחניות, פחזניות צדפה, כוכבי ים, סוסוני ים, ועוד המון מיצגים ומראות מרהיבים ועוצרי נשימה ממש כמו במצולות הים.
(ד’, 14.11, 18:30. עלות: 200 שקלים. מיקום: אקווריום ישראל).
ארוחה מלאת סטייל: “ת’ארוחה בחמש מנות”: תוגש במוזיאון ישראל בהשראת התערוכה “מקום לאופנה” העוסקת ב-70 שנות אופנה ישראלית. השף אסף גרניט ונגה אליאש-זלמנוביץ’, מאוצרות התערוכה, יבשלו וידברו על הקשר בין האופנה הישראלית למטבח המקומי. ברוח המסע בעקבות הבגד הישראלי יגיש גרניט מנות בהשראת הנושאים שהשפיעו על המעצבים: שימוש בחומרי גלם מקומיים; בין צנע לשפע; בין מזרח תיכון לאירופה ופיוז’ן בין עבר ועתיד.
(ד’, 14.11, 20:00. עלות: 300 שקלים. מיקום: מוזיאון ישראל).
אחד האירועים המעניינים צפוי להירשם במוזיאון מגדל דוד, שמקיים מחווה לבר-מסעדה המיתולוגי – הפינק. שחזור בר הפינק במוזיאון נעשה במסגרת התערוכה “לונדון בירושלים”, עם הרהיטים המקוריים, התקליטים הישנים, ספר האורחים המצהיב ואפילו קופסאות הסיגרים מאותה תקופה. האורחים יהנו מאוכל, שתייה, סיפורים ומוזיקה בהשראת הבר שהפך לסמל הבוהמה הירושלמית. בין כוס שיכר לבין ריקוד סווינג יוגשו וריאציות עכשוויות למנות הדגל של הפינק ובראשן – השניצל הוינאי.
(ה’, 15.11, סבב ראשון 20:00-21:30, סבב שני 22:00-23:30. מוצ”ש, 17.11, 20:00-21:30. עלות: 80 שקלים. מיקום: מוזיאון מגדל דוד).
סעודת נזירים מפתיעה תתקיים בכנסיית יוחנן בהרים בעין כרם, במקום בו נולד על פי המסורת יוחנן המטביל, מבשר בואו של ישו ומטבילו. במבנים העתיקים בני מאות השנים מתקיימים כאן חיי קהילה עשירים של נזירים פרנציסקנים. לרגל הפסטיבל יוכלו המבקרים לקחת חלק בסעודה חד פעמית מעשה ידיהם של האב סברינו והשף האיטלקי סילביו בוטגה, סעודה כמיטב המסורת הפרנציסקאנית – פשוטה אך עשירה, לא מתחכמת – אבל מאוד מפנקת.
(ו’, 16.11, 13:00. עלות: 160 שקלים. מיקום: מנזר יוחנן בהרים).
גם הילדים אינם מוזנחים בפסטיבל מסעדות פתוחות וצפויות להם סדנאות בישול בהשראת סיפורי ילדים קלאסיים בהנחיית השפית חן קורן (“בייק אוף”) וצוות המטבח שלה. מקינוח תותים וקצפת בהשראת הספר “האריה שאהב תות” ועד מאפינס שוקולד מקושט בהשראת הספר “אבא עושה בושות”.
(ו’, 16.11, שעות: ארבעה סבבים: 11:00, 12:00 ,13:00 ,14:00. עלות: 30 שקלים. מיקום: בית הנסן).
בנוסף, לראשונה השנה יתקיים שיתוף פעולה ייחודי לימי הפסטיבל של סיטיפס הרכבת הקלה עם אפליקציית BiteMojo. במשך ימי הפסטיבל תוצע לרכישה חבילת טעימות שתקנה למבלים נסיעה חופשית ברכבת הקלה וגם טעימות בבתי האוכל, המסעדות והדוכנים הפזורים על תוואי הרכבת בין שער שכם, העיר העתיקה, מרכז העיר ושוק מחנה יהודה.
פירוט כל האירועים ורכישת הכרטיסים דרך אתר האינטרנט של “מסעדות פתוחות” – www.openrestaurants.com
תגובות