אז איפה את בחגים?
אני לא מגיעה מבית מסורת, אבל אצלנו בחגים מה שהלהיב אותי היתה הנסיעה לירושלים. הפנייה ההיא מהר הצופים ולכיוון בית זית, הסדר הכמעט קבוע בו הדודים והדודות היו מתקבצים בבית סבתי. וכמובן, האוכל.
חלקכם בטח מבינים שרק כשגדלים מבינים כמה אהבה טמונה בתבשילי החג, כמה שעות וים של מחשבה עומדים מאחורי כל סיר. אני חושבת שהקסם טמון בציפייה ובתחושת האחדות יותר מהסיבה להתכנסות, זוהי אמרה שגם באה לידי ביטוי בכך שלמשך יממה רבים מאיתנו עמלים ומתזזים בין המטבח ובין הקניות כאשר בסופו של דבר "טקס" הסעודה אורך כ"חמש דקות".
ייאמר לזכותי שבשנה הראשונה שלי ללימודים עדיין בערה בי התשוקה לקיים את החגים ולהתקבץ יחד עם הישראלים מהאוניברסיטה, ללמד את החברים משלל המדינות על קידוש ושלל מצוות. בהסתכלות לאחור אני מבינה שלא הסברתי כלום מלבד שירים והבדלים קולינריים בין שולחן חג אשכנזי לבין מזרחי. בשנה השנייה ללימודים ראיתי בחגים כאתגר קולינרי ואף העזתי להכין ספינג' לחנוכה וקניידעלך לפסח.
אני תוהה לעצמי אם הסיבה המרכזית שבגללה אני מקיימת חגים כאן היא כדי לחשוף את חבריי מהמדינות השונות למשהו יוצא דופן, לאוכל אחר ולמנגינות חדשות. בוודאות דבר שכזה לא יגיע ממקום של אמונה – זוהי סוגיה שעוד לא פיניתי לה מקום בחיי או שבכלל קיים בי יצר שדוחק בי לקיים חגים מתוך צורך לשייכות וערגה לבית.
אם כבר מדברים על בית, זוהי הגדרה שהשנה הצבתי לעצמי לאתגר ולשבש. רבים מכם מכירים את האמרה המפורסמת "הבית הוא היכן שהלב נמצא". ובכן, השנה אעשה כמיטב יכולתי לאשש זאת.
עד שאפרסם את הממצאים ואגלה האם יש אמת בדבר אני לא אשאיר אתכם במתח גדול מדי, ואספק לכם מתכון שקיים בו מעט געגוע והמון נוסטלגיה לאישיות היחידה בחיי שכן הפעילה את קסמיה עלי והצליחה לקרב את הדת אלי – סבתי שרה. אני מודעת לעובדה שהיא ה"סלב" של הכתבות שלי – אבל מגיע לאישה מדור שלם של מתכונים וסיפורים.
קומפוט של סבתא שרה
מצרכים:
חצי קילו שזיפים (איזה סוג שמתחשק לכם)
לימון אחד סחוט
שלושה כוכבי אניס
חצי כוס סוכר
כפית שטוחה של הל טחון
אופן הכנה:
שוטפים את השזיפים היטב, חותכים לרבעים (סירות) ומיד מאחדים בסיר בינוני עם שאר המרכיבים.
יש להוסיף מים כמעט עד לכדי כיסוי. כאשר תוכן הסיר מגיע לרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולהשאיר למשך עשרים דקות. להרחיק מהגז ולהניח במקום צונן על מנת שיהיה אפשר לאכסן במקרר.
ניתן להפיק מהקומפוט מיץ צונן, תוספת למעדן מסקרפונה או יוגורט או כל שעולה על רוחכם או פשוט להשאיר את הקומפוט כפי שהוא ולא לספר לאף אחד שכל שעה עגולה אתם מגניבים ממנו ביס.
בתיאבון ושנה טובה!
מזל
תגובות