למעלה מ־300 נשים הגיעו השבוע לכנס בנושא "הרטבת לילה אצל ילדים", שהתקיים ביוזמת ובשיתוף המרכז הרפואי שערי צדק.
הכנס עצמו התקיים ביישוב מודיעין עילית, כשעל היוזמה לקיומו אחראי פרופ' בוריס צ'רטין, מנהל המחלקה לאורולוגיה ילדים במרכז הרפואי שערי צדק בשיתוף ד"ר סטניסלב קוצ'רוב, אף הוא מומחה לאורולוגית ילדים.
לדברי פרופ' צ'רטין, הנתונים המדווחים בספרות העולמית, וניסיון רב שנים, התהליך הטיפולי הרב-שלבי להרטבות לילה נותן מענה מצוין לפתרון הרטבת הלילה. "צריך לזכור שמדובר בבעיה שכיחה בקרב לא מעט ילדים", מסביר פרופ' צ'רטין. "בקרב ההורים יש נטייה לחשוב כי מדובר במשהו שחולף, אך אנו ממליצים לא להמתין עם הטיפול זמן רב, מאחר ותדירות המקרים עלולה לייצור בעיות פסיכולוגיות ורפואיות אצל הילד. אם הבעיה נמשכת מעל גיל 5 מומלץ להגיע להתייעצות במרפאתנו".
כפי שמציין פרופ' צ'רטין, הרטבת לילה היא בעיה נפוצה. למעשה, מדובר במחלה לכל דבר. בעלת היבטים רפואיים ופסיכולוגיים לילדים שאצלם קיימת בעיה זאת ובמפגש הוצגו דרכי טיפול שונות להתמודדות.
הטיפול הנפוץ הוא תרופתי, כדורי מינירין Melt, שניתנים על ידי רופא. התרופה גורמת להפחתה של הפרשת השתן בלילה ולעלייה בהפרשת שתן ביום, ובכך מביאה למצב ללא אירועי הרטבה; דרך התמודדות נוספת היא באמצעות טכניקת ביו-פידבק – שיטה שבעזרתה לומדים הילדים לזהות ולהכיר את השרירים שבאמצעותם יוכלו לשלוט על דפוסי ההשתנה שלהם; דרך טיפול שלישית, במידה והרטבת הלילה מתרחשת בשל בעיה בתהליך היקיצה, הינה בעזרת מכשיר מסוג "פעמונית" (זמזם).
מיקי ביטון
צילום דוברות שערי צדק
בתמונה המרכז הרפואי שערי צדק
תגובות