ההחלטה שקיבל השמאי הממשלתי באחרונה, לעדכן באופן חריג כלפי מעלה את מחיר שומת הקרקע לתעשייה ביהודה ושומרון בכלל ובמישור אדומים בפרט, פנה ראש העיר בני כשריאל לשר הכלכלה והתעשייה אלי כהן ורתם אותו לעצור את עליית המחירים הצפויה בעקבות עדכון מחירי שומת הקרקע.
מהעירייה נמסר כי "ההחלטה שהתקבלה ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לעדכון והעלאת מחירי שומת הקרקע, עשויה להוביל לבלימת ביקוש הקרקע ופיתוח האזור, ועל כן מקדמים ראש העיר ושר הכלכלה והתעשייה מהלך לעצור את עליית המחירים".
כידוע, אזור התעשייה מישור אדומים מנוהל על ידי החברה הכלכלית לפיתוח מעלה אדומים, שבבעלות העירייה. מכוח חוזה בין החברה הכלכלית למשרד הכלכלה והתעשייה, משווקת החברה מגרשים באזור. יזם המתקשר עם החברה הכלכלית נדרש להגיש למשרד הכלכלה והתעשייה תכנית עסקית, במסגרת ההליך לבקשת הקצאת קרקע בפטור ממכרז.
בעירייה מסבירים כי אחד הכלים המרכזיים עליהם מתבססים היזמים הוא מחיר שומת הקרקע, שמתבצעת על ידי השמאי הממשלתי. "עד לחודש ינואר האחרון המחיר הממוצע עמד על כ-80 אלף שקלים לדונם", מדגישים בעירייה, "כשההחלטה החדשה ברמ"י לעדכן את המחיר תביא לעלייה דרסטית במחיר, שיעמוד על 160 אלף שקלים לדונם ואף 240 אלף שקלים לדונם. יצוין כי בעקבות עדכון מחירי הקרקע, יזמים שכבר הסדירו את תשלומי הוצאות הפיתוח באזור, נסוגו מהעסקאות ודרשו מהחברה הכלכלית את הכספים שהשקיעו".
שר הכלכלה והתעשייה כהן מציין כי "פתיחת מפעלים וחברות נמצא בראש סדר העדיפויות של משרד הכלכלה והתעשייה בכלל וביהודה ושומרון בפרט. נפעל, יחד עם ראש עיריית מעלה אדומים בני כשריאל על מנת לעצור את עליית המחירים".
ראש העיר כשריאל מוסיף: "לא הגיוני שהשמאי הממשלתי במחי יד יפגע באזור התעשייה ובאלפי פועלים. אזור התעשייה מתמודד עם קשיים ובעיות מדיניות סבוכות ורבות, ואנו עושים עבודה רבה לפתח אותו, לחזק אותו ולהביא אליו יזמים, זאת כתוצאה של הטבות ממשלתיות המגדירות את המקום כאזור עדיפות לאומית א'. אני סומך על שר הכלכלה אלי כהן, שיפתור את הבעיה שלנו ושל כל אזורי התעשייה ביהודה ושומרון".
תגובות